Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Λάρισα η πόλη της ανεργίας

Πόλη της ανεργίας: Το ποσοστό των ανέργων ξεπερνά το 20%. Η κλωστοϋφαντουργία, ο ιματισμός και το μέταλλο, που άλλοτε αποτελούσαν το βιομηχανικό υπόστρωμα της πόλης, έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Την τελευταία 15ετία, 30 επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν σε χώρες των Βαλκανίων. Στους χώρους δουλιάς τα εργατικά ατυχήματα θερίζουν ανθρώπινες ζωές. Τα τελευταία 6 χρόνια σημειώθηκαν 1.000 εργατικά ατυχήματα και έχασαν τη ζωή τους 27 εργαζόμενοι.

Πόλη του κυκλοφοριακού χάους: Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λάρισα θεωρείται, πλέον, ως ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης και είναι και το ιδανικό για το σαφάρι κλήσεων παράνομης στάθμευσης, από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία.

Η υγεία νοσεί: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπολειτουργεί - αναπτύχθηκε μόνο το 70% των δυνατοτήτων του - το Νομαρχιακό Νοσοκομείο υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η παιδεία «παιδεύεται»: Είναι μία από τις λίγες πόλεις της χώρας όπου πολλά σχολεία λειτουργούν με διπλοβάρδιες.

Πολιτιστική υποβάθμιση: Η πόλη, που επί δημαρχίας Λαμπρούλη ήταν παράδειγμα πολιτιστικής άνθησης για όλη την Ελλάδα, μετατρέπεται από τις δημοτικές αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε τόπο «φιλοξενίας» και ανάδειξης των προϊόντων της υποκουλτούρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ