Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
Συνεργασία - παρακαταθήκη για το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών

Από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών ο Φώτης Βαρδής τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης και στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε το επικοινωνιακό στίγμα που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση την επόμενη περίοδο. Από τη μια μεριά είναι οι ώριμοι πολίτες, που απορρίπτουν τις διεκδικήσεις γιατί δεν αντέχει η οικονομία και από την άλλη μια υπεύθυνη κυβέρνηση που συμμερίζεται αυτή τη στάση των πολιτών και προχωράει ακάθεκτη στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις.

Το παραπάνω δολερό επικοινωνιακό τέχνασμα απέναντι στα λαϊκά στρώματα, συμπληρώνεται με την εμμονή στην προβολή λαμπερών προσώπων και με τη σκανδαλολογία. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι επιδιώκουν το επόμενο διάστημα να μη δημιουργηθεί κλίμα εκλογών στη βάση των προβλημάτων και των αναγκών. Να πάμε σε ανούσιες και αποπροσανατολιστικές εκλογές, να μην αναδειχτούν τα προβλήματα στους χώρους εργασίας και στους χώρους κατοικίας που είναι κοινά. Να μην μετατραπούν η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση που είναι μεγάλη σε ψήφο κατά του δικομματισμού.

Προχωρήσαμε με τις άλλες δυνάμεις σε μια συνεργασία - παρακαταθήκη και την εγγράφουμε ως Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στην προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα προσεγγίζει τα προβλήματα από ταξική σκοπιά και θα αποκλείει τις συνεργασίες με δυνάμεις που μεσολαβούν άμεσα ή έμμεσα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Απορρίψαμε και απορρίπτουμε κάθε συνεργασία με κεντροαριστερά πολιτικά σχήματα, μιας και ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί πεδίο λαμπρό και προπομπό για τέτοιου είδους σενάρια. Λέμε όχι σε εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να προλειάνουν το πολιτικό έδαφος για την εφαρμογή ανάλογων σεναρίων και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση του υποψηφίου Υπερνομάρχη κ. Πανούση που επιδιώκει να μείνει στην ιστορία ως ο υποψήφιος που θέλει να μετακινήσει τις ψήφους που θα λάβει σε άλλο πολιτικό χώρο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε εκείνη η Αριστερά που δε φοβάται να κυβερνήσει. Σε μια λογική κυβερνητισμού και σε ένα τοπίο συνεργασιών όπου ο ΣΥΝ συγκροτεί ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ σε 10 Δήμους του λεκανοπεδίου, σε 10 πρωτεύουσες νομών και 4 Νομαρχίες.

Τα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, του περιβάλλοντος, των δημοτικών τελών, της παντελούς έλλειψης πολιτιστικών δημιουργικών εκδηλώσεων μακριά από χορηγούς, τα διόδια στους δρόμους, οι κλειστές παραλίες κλπ., που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια, η φτωχή οικογένεια, έχουν κοινή αιτία.

Τα παραπάνω ζητήματα που απαρίθμησα πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια ψήφου και να κυριαρχήσουν μεθαύριο στις εκλογές. Χωρίς να υποτιμούμε την έλλειψη πρασίνου και καθαρών πόλεων που και αυτά σε τελευταία ανάλυση καθίστανται μη διαχειρίσιμα λόγω έλλειψης χρηματικών πόρων.

Εχουμε ανάγκη σήμερα εμείς οι εργαζόμενοι να απορρίψουμε τις πολιτικές του δικομματισμού και εκείνων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας που τον στηρίζουν και τον συμπληρώνουν. Εχουμε ανάγκη σήμερα να εκλεγούν Δήμαρχοι και Νομάρχες και σύμβουλοι αγωνιστές και όχι διαχειριστές της οικονομικής και κοινωνικής μιζέριας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ