Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
«Φτύνουμε αίμα για 400 ευρώ»

Περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη

Η Ελπίδα Παντελάκη και ο Απόστολος Γκλέτσος μιλούν με εργαζόμενες στο νοσοκομείο
Η Ελπίδα Παντελάκη και ο Απόστολος Γκλέτσος μιλούν με εργαζόμενες στο νοσοκομείο
Στα όριά τους βρίσκονται το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» στον Πειραιά και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Δεν υπάρχει τμήμα που να μην αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, με κυριότερο αυτό της έλλειψης προσωπικού, που ειδικά γι' αυτό το νοσοκομείο είναι κάτι τουλάχιστον «εγκληματικό». Η έλλειψη προσωπικού φτάνει στο σημείο η εντατική να υπολειτουργεί και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας να είναι κλειστή!

Αυτά και άλλα πολλά αναδείχτηκαν χτες στη διάρκεια περιοδείας στο νοσοκομείο της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση». Μαζί της ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Γκλέτσος και Κατερίνα Καλαρουτάκου και η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Εύα Πολύζου.

Στη θωρακοχειρουργική κλινική, όπου εκεί βρίσκονται τα «βαριά» περιστατικά, στις 32 κλίνες που διαθέτει αντιστοιχούν 2 νοσοκόμες το πρωί, 2 το απόγευμα και μία το βράδυ! «Πώς να τα καταφέρουμε; Δεν μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε», ανέφεραν οι εργαζόμενες. Παρόμοια η κατάσταση στο αιματολογικό και στο ανατομικό τμήμα όπου 25 άτομα έχουν 35 χρόνια υπηρεσία. «Σε λίγο καιρό θα συνταξιοδοτηθούμε - λέει μία εργαζόμενη - και να δούμε πώς θα μας αντικαταστήσουν, πόσοι θα μείνουν. Το πάνε για διάλυση για να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες».

Από 12 εργαζόμενες που ήταν πριν μερικά χρόνια στο σιδερωτήριο και άλλες τόσες στα πλυντήρια έχουν μείνει από 4! Η εξάντληση έχει «χτυπήσει κόκκινο». Πόδια πρησμένα, ώμοι σακατεμένοι, κορμιά που έχουν γείρει από το βάρος, είναι η εικόνα και των 8 γυναικών. Δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, σε 50 και 60 βαθμούς θερμοκρασία και αφόρητη υγρασία. Ανάμεσά τους είναι και μία εργαζόμενη από συνεργείο, που όπως είπαν: «Φτύνει αίμα για 400 ευρώ».

Η Ελπίδα Παντελάκη, στη διάρκεια της συζήτησης με το προσωπικό, επισήμανε ότι ειδικά οι εργαζόμενοι στην Υγεία, που έχουν μεγαλύτερες ευαισθησίες αφού προσφέρουν στην ίδια την ανθρώπινη ζωή, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κάνουν το βήμα. Με την ψήφο τους να δώσουν ισχυρό πλήγμα στην αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την οποία σιγοντάρει και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ