Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιοι φωνάζουν;

Σήμερα οι πάντες το έχουν αντιληφθεί και το ομολογούν όλο και περισσότεροι: Η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται στην ίδια «ρότα» της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας ό,τι εκείνες ξεκίνησαν και προωθώντας νέα «ζητήματα», τα οποία, ενώ ήταν στον προγραμματισμό της πασοκικής διακυβέρνησης, δεν τα προώθησαν τότε, είτε γιατί δεν πρόλαβαν, ή επειδή δεν είχαν «ωριμάσει», ακόμα, οι συνθήκες. Οι σημερινοί κυβερνώντες, όχι μόνο δεν αρνούνται ότι συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά το υπογραμμίζουν, με κάθε ευκαιρία, ισχυριζόμενοι ότι αυτή η πολιτική δεν είναι απλώς η σωστή και η ενδεδειγμένη, αλλά αποτελεί μονόδρομο.

Ποιος φαίνεται να αρνείται την πραγματικότητα; Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή, λες και απευθύνεται σε λαό «ηλίθιων λωτοφάγων», ισχυρίζεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι διαφορετική από εκείνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Και το «παίζει» αδικημένη και παραπονούμενη, όταν τη συνταυτίζουμε με την ηγεσία της ΝΔ. Επειδή, δε, είναι δύσκολο να κρύψει το χτες, επιχειρεί να διαστρεβλώσει το σήμερα και να παραπλανήσει για το αύριο. Κοιτάξτε τι κάνει, τώρα: Φωνάζει κατά της κυβερνητικής απόφασης για την ολοκληρωτική παράδοση του ΟΤΕ στο ξένο επιχειρηματικό κεφάλαιο, όπως πριν από λίγο καιρό φώναζε κατά του ξεπουλήματος της Εμπορικής Τράπεζας.

Ποιοι φωνάζουν; Αυτοί που, μέχρι το 2004, είχαν ξεπουλήσει το 67% των μετοχών του ΟΤΕ και είχαν δρομολογήσει τις διαδικασίες για την Εμπορική. Πούλησαν τρία «πακέτα» της ΔΕΗ κι «έμπασαν» τους ιδιώτες στα ΕΛΤΑ, στην ΕΥΔΑΠ, στον ΟΠΑΠ. Ξεκίνησαν τη «μετοχοποίηση» της Εθνικής Τράπεζας και ολοκλήρωσαν την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ, της Ιωνικής, της Μακεδονίας - Θράκης, της Γενικής. Παραχώρησαν στο μεγάλο κεφάλαιο τα «Ελληνικά Πετρέλαια», τη ΔΕΠΑ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την «Ολύμπικ - Κέτερινγκ», τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, τις Μαρίνες, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, τις Ακτές της Αττικής, την «Πειραϊκή - Πατραϊκή», την «Αγνό» κ.ο.κ.

Αλλά δεν είναι μόνον οι ιδιωτικοποιήσεις, που αποδεικνύουν την καταπληκτική ομοιότητα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα δυο κόμματα, εναλλασσόμενα στην κυβερνητική εξουσία, υλοποιούν την ίδια πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού. Της λιτότητας και της ακρίβειας για το λαό, της ανεργίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, της διακύβευσης των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Της εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και επεμβάσεων στην περιοχή μας και σ' όλο τον κόσμο.

Γιατί μοιάζουν τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Διότι την ίδια τάξη υπηρετούν, τα συμφέροντά της διαχειρίζονται. Βεβαίως, πολλοί αντιλαμβάνονται ότι τα δυο κόμματα εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, εντούτοις ο δικομματισμός παραμένει ισχυρός, γι' αυτό και η δυσαρέσκεια πρέπει να εκφράζεται με καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης με στόχους και διεκδικήσεις, που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους, πάλη κοινωνικοπολιτική που, ταυτόχρονα, να αποδυναμώνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ενισχύει το ΚΚΕ για να δημιουργούνται συνθήκες οικοδόμησης του Μετώπου με στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την ανάδειξη της εξουσίας του λαού.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ