Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Νέα προνόμια στην πλουτοκρατία

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για νέα προνόμια και υπερκέρδη στην πλουτοκρατία μέσα από την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και την επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, περιλαμβάνουν (και) οι φετινές εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίδειξη της τόλμης και αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του όσον αφορά την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, ενώ θα εμφανιστεί στοχοπροσηλωμένος στην υπόθεση της προώθησης, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, των «μεταρρυθμίσεων», όπως φάνηκε καθαρά από την προχτεσινή απόφαση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

Ο Κ. Καραμανλής θα υπερασπιστεί το δήθεν «διαφορετικό μοντέλο» που εφαρμόζει, που έχει ως πυλώνες του την «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» και την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και την «ήπια προσαρμογή» (διάβαζε άγρια λιτότητα). Θα επικαλεστεί, μεταξύ άλλων, τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τον περιορισμό του ελλείμματος, τη μείωση(!) της ανεργίας κ.ά., προκειμένου να ισχυριστεί ότι «η πολιτική μας αποδίδει τους πρώτους καρπούς», αποσιωπώντας βέβαια ότι το «μέγιστο» αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι ότι παρήγαγε περισσότερο πλούτο στους λίγους και μεγαλύτερη φτώχεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Από την άλλη θα προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να παρατείνει την ανοχή των λαϊκών μαζών στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση που ασκεί η κυβέρνησή του, καλλιεργώντας (φρούδες) ελπίδες για «τις καλύτερες μέρες που έρχονται» και μοιράζοντας ψίχουλα στους οικονομικά ασθενέστερους, κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους (ΕΚΑΣ, ΟΓΑ) και τους ανέργους.

Ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, θα εμφανιστεί ως πρωθυπουργός των έργων, που τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού, αποφάνθηκε ότι «ο πρωθυπουργός φροντίζει να μιλά με τα έργα της κυβέρνησης», καυχώμενος ότι «τα έργα στη Θεσσαλονίκη δεν είναι πια σε επίπεδο ανακοινώσεων». Προκειμένου να ενισχύσει αυτή την εικόνα, ο Κ. Καραμανλής θα πραγματοποιήσει σήμερα αλλεπάλληλες επισκέψεις σε διάφορα εργοτάξια του μετρό και της επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία». Το βράδυ θα κάνει τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ αύριο το βράδυ θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία του. Την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ