Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ύποπτα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ για τα καλά - όπως διαπιστώνει κανείς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων των τελευταίων ημερών - οι «κόντρες» για τις «ρεμούλες», τα «σκάνδαλα» και τις «ύποπτες χρηματοδοτήσεις» στους δήμους!

Η Νέα Δημοκρατία διαλέγει - με σχετική άνεση λόγω του ...όγκου του υλικού - τα «καλύτερα» από όσα είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ και μας τα θυμίζει, χωρίς φυσικά να καλύπτει αυτά που μεταφέρθηκαν στις πλάτες των δημοτών.

Οι αρμόδιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάλι το 'χουν ρίξει στην ενδελεχή έρευνα των φετινών χρηματοδοτήσεων όπου επίσης δε δυσκολεύονται να ανακαλύψουν αυτά που θέλουν.

Φυσικά, κανένας από τους δύο δε βλέπει το ...εξόφθαλμο σκάνδαλο που καλύπτει όλα τα άλλα: Το ύψος της χρηματοδότησης των δήμων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των χρεών που έχουν ήδη συσσωρευτεί. Εκεί υπάρχει ...σύμπνοια και κανείς τους δεν αντιλαμβάνεται κάτι στραβό.

Κατά τα άλλα, οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας (σε καφενεία, καφετέριες, μπαρ, μαγαζιά, συλλόγους, οργανώσεις κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε), κερνώντας και φλυαρώντας, υποσχόμενοι «διαφάνεια» και «ενίσχυση» των δημοτικών αρχών.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ «Μητσοτάκη - Μάνου», που χρονολογείται από το 1993, να ανασύρεται, πωλείται ο ΟΤΕ, σύμφωνα με το χτεσινό «Βήμα», ενώ η εφημερίδα εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός.

Να υποθέσουμε μήπως ότι από τότε αυτή η συνταγή είχε ...μπει στην άκρη και είχε ξεχαστεί; Φοβόμαστε πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όσα χρόνια κυβέρνησε, μάλλον το αντίθετο δείχνει, εκτός αν κάποιος δε θέλει να το δει.

Σε αυτή την ιστορία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον με μοναδικό τρόπο. Να θυμίσουμε τις μετοχοποιήσεις του Οργανισμού επί ΠΑΣΟΚ ή μήπως την πρόσφατη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των νεοπροσληφθέντων;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ