Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μένει η ανισότιμη προβολή των υποψηφίων

Στο... έλεος της βούλησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)επαφίεται η προβολή των υποψηφίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οπως προέκυψε χτες, κατά τη διάρκεια της άτυπης διακομματικής επιτροπής που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, η μόνη σχετική μέριμνα που πρόκειται να ληφθεί είναι η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, που θα επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις αν τα ΜΜΕ δεν τηρήσουν την πρόσφατη εγκύκλιο του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ρύθμιση, που όπως σημείωσε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση, Αντ. Σκυλλάκος, δεν αλλάζει την κατάσταση, καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει η αρνητική εμπειρία σχετικά με τον χειρισμό από το ΕΣΡ τέτοιων θεμάτων, και από την άλλη, οι όποιες κυρώσεις επιβάλλονται, παρακάμπτονται στα δικαστήρια και σε βάθος χρόνου που ξεπερνά κατά πολύ τις επικείμενες εκλογές.

Στην ίδια συνεδρίαση, το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα της απαγόρευσης στους υποψηφίους να επισκέπτονται σχολεία. Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος επιφυλάχτηκε να συνεννοηθεί με το υπουργείο Παιδείας για το αν θα προχωρήσει τελικά στην κατάρτιση της σχετικής εγκυκλίου ή όχι.

Τέλος, εκκρεμεί η διάθεση εισιτηρίων της «Ολυμπιακής» και της «Aegean» για λογαριασμό των υποψηφίων συνδυασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ