Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Συνεχίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης

Με δυναμισμό ξεκίνησε χτες σε όλο τον κόσμο η διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών, που βρίσκονται καταδικασμένοι με βαριές ποινές σε φυλακές των ΗΠΑ. Οι Χεράρδο Ερνάντες Νορδέλο, Ραμόν Λαμπανίνο Σαλαζάρ, Αντόνιο Γκερέρο Ροντρίγκες, Ρενέ Γκονζάλες Σεβερέρτ και Φερνάντο Γκονζάλες Γιορτ συμπληρώνουν 8 χρόνια κρατούμενοι, γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους! Το «έγκλημά» τους, που γι' αυτό βρίσκονται στο στόχαστρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι ότι διείσδυσαν στις αντικουβανικές ομάδες που λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ για να αποτρέψουν νέες εγκληματικές ενέργειες στο νησί. Η κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος των ΗΠΑ που τους αποδόθηκε κατέρρευσε σε όλη τη διάτρητη δικαστική διαδικασία, και οι ήρωες αυτοί έχουν κερδίσει την εκτίμηση εκατομμυρίων σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας το έναυσμα της καμπάνιας για την άμεση απελευθέρωσή τους δόθηκε με την πρωτοβουλία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, που κυκλοφορεί κείμενο διαμαρτυρίας (δημοσιεύτηκε χτες στο «Ρ») το οποίο ήδη υπογράφουν επιφανείς προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Πρώτα από όλους ο μεγάλος μας δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης, που η εφημερίδα μας δημοσίευσε χτες αποκλειστική του συνέντευξη.

Επίσης οι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, ακαδημαϊκός, Γεώργιος Α. Μαγκάκης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Μαρκάτος, καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, Ευάγγελος Μαχαίρας, επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Χάρης Παπαμάργαρης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη, Εύα Φάμπα, σολίστ, καθηγήτρια κιθάρας και πολλοί άλλοι. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και πρέπει το κείμενο διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα συμπαράστασης στους πέντε να φτάσει σε κάθε χώρο δουλιάς και κατοικίας, σε κάθε νεολαιίστικο χώρο.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, μαζί και με άλλους φορείς του μαζικού κινήματος, θα προχωρήσει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί και το περίπτερο που θα έχει στο χώρο του 32ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», για τη μαζική συγκέντρωση υπογραφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ