Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Κριτική στον πρωθυπουργό

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Εντονη κριτική στην απόφαση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα να υποδεχτεί τον Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, μολονότι το Λονδίνο συνέπραξε με τη στάση του στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης των 34 ημερών, άσκησε χτες ο ηγέτης της «Χεζμπολάχ» Χασάν Νασράλα.

Στη διάρκεια συνέντευξης στο αραβικό κανάλι «Αλ Τζαζίρα» ο Νασράλα χαρακτήρισε «λυπηρό» και «πρώτο πολιτικό λάθος» την απόφαση του Λιβανέζου πρωθυπουργού και του πολιτικού μπλοκ που τον στηρίζει να υποδεχτεί τον Τόνι Μπλερ. Καταλόγισε στον Σινιόρα «ανήθικη και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σ' όσους δολοφονήθηκαν, τραυματίστηκαν, καταστράφηκαν ή εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους».

Νωρίτερα στη διάρκεια σιιτικής συγκέντρωσης σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, ο Αλί Αμαρ, βουλευτής της «Χεζμπολάχ» είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας το συμπολιτευόμενο συνασπισμό των δυνάμεων της «14ης Μάρτη» πως από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ «σχεδίαζαν την εξόντωση της λιβανέζικης αντίστασης». Διεμήνυσε, ότι παρά τις πιέσεις, η «Χεζμπολάχ» θα κρατήσει τα όπλα της, «όπως το Ευαγγέλιο και το Κοράνι»...

Το ίδιο 24ωρο και μετά τη συνάντησή της με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χ. Θαπατέρος η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα εγκρίνει σύντομα την ανάπτυξη γερμανικών ναυτικών δυνάμεων ανοιχτά του Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ