Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Η δυσωδία των Ενόπλων Δυνάμεων

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Μια πλευρά του βρώμικου πολέμου της αντίδρασης ενάντια στο λαϊκό και αντάρτικο κίνημα της Κολομβίας αποκαλύφθηκε με το παρακάτω ...«σκάνδαλο». ΄Η μήπως κοινή πρακτική; Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων παγίδευαν με εκρηκτικά αυτοκίνητα που τα τοποθετούσαν σε διάφορα σημεία στην πρωτεύουσα Μπογκοτά. Ο λόγος: Να συλλέγουν τα χρήματα των αμοιβών για την «ανακάλυψη» των δραστών στα πλαίσια των προγραμμάτων για «πληροφοριοδότες» - «χαφιέδες» που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση του Αλβαρο Ουρίμπε.

Ο ίδιος έσπευσε να συγκαλύψει ουσιαστικά το γεγονός, που θα φτάσει στη δικαιοσύνη, λέγοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά και σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ζήτησε από το λαό να «έχει πίστη» προς τις δυνάμεις ασφαλείας...

Είναι δε χαρακτηριστικό της όλης σκευωρίας (που τη στηρίζει το κράτος) το γεγονός ότι μία εκ των βομβών που τοποθετήθηκαν εξερράγη με 12 στρατιώτες νεκρούς, επίθεση που είχε αποδοθεί στο ένοπλο αντάρτικο κίνημα των FARC. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις γενοκτονίες που κάνουν οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζονται στην κρατική αντιδραστική μηχανή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ