Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Αγωνίζεται» να πείσει ο Μπους

Το πρόσχημα της 11ης Σεπτέμβρη για την εξαπόλυση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» έχει αρχίσει να ξεφτάει

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-

«Πολεμάμε για να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής που απολαμβάνουν τα ελεύθερα έθνη» κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους... όπερ και ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι ένας πόλεμος για τον πολιτισμό, όπου η νίκη σε αυτόν θα οδηγήσει σε μία «νέα εποχή για την ανθρώπινη ελευθερία».

Είναι το μήνυμα του διαγγέλματος Μπους για τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την 11η Σεπτεμβρίου, ο οποίος συνάμα κάλεσε τον αμερικανικό λαό να παραμερίσει τις διαφορές του και να πολεμήσει ενωμένος για τη νίκη.

Για μία ακόμη φορά υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησής του στο Ιράκ, ένεκα εκλογών. Την ίδια ώρα, προειδοποίησε τον Οσάμα μπιν Λάντεν ότι η Αμερική «θα τον βρει» και θα τον προσάγει στη Δικαιοσύνη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξήγησε και τους λόγους, για τους οποίους είναι σημαντικός αυτός ο πόλεμος: Σύμφωνα με τον Μπους, οι ριζοσπάστες ισλαμιστές προσπαθούν να οικοδομήσουν μία αυτοκρατορία «όπου οι γυναίκες θα είναι φυλακισμένες στα σπίτια τους, οι άνδρες θα δέχονται ξύλο αν δεν πάνε στις προσευχές και οι τρομοκράτες έχουν ένα ασφαλές καταφύγιο για να σχεδιάζουν επιθέσεις κατά της Αμερικής και άλλων πολιτισμένων εθνών».

«Ο πόλεμος εναντίον αυτού του εχθρού είναι κάτι περισσότερο από μία στρατιωτική σύγκρουση. Πρόκειται για την αποφασιστική ιδεολογική διαμάχη του 21ου αιώνα» τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, βαπτίζοντας την ιμπεριαλιστική επεκτατικότητα των ΗΠΑ ιδεολογική μάχη!

Στο μεταξύ, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Βρετανοί στην πλειονότητά τους πιστεύουν ότι η χώρα τους και οι δυτικές κυβερνήσεις χάνουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση του BBC. Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Δύση έχει χάσει τον αποκαλούμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και μόνο το 20% πιστεύει ότι η Δύση κερδίζει τον πόλεμο. Τέλος, το 55% θεωρεί επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι πολύ στενά «δεμένη στο άρμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής» σε αντίθεση με το 19% που υποστηρίζει ότι η σχέση αυτή είναι η σωστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ