Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Συνεχίστηκαν και χτες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουγγαρία με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας ζητώντας την παραίτηση του Ούγγρου πρωθυπουργού, μετά την αποκάλυψη της συζήτησης που είχε με βουλευτές του «Σοσιαλιστικού Κόμματος», όπου τόνιζε ότι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα τα τελευταία δύο χρόνια για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα. Η αποκάλυψη αυτή έδωσε το έναυσμα στους διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης που προχωρά σε μέτρα λιτότητας, σε αυξήσεις των τιμών και της φορολογίας, στα σχέδια να απολύσει δεκάδες εργαζομένους, να επιβάλει δίδακτρα στα πανεπιστήμια και να ιδιωτικοποιήσει την υγεία.

Χτες τα ξημερώματα ξέσπασαν πάλι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ομάδας ακροδεξιών και της αστυνομίας έξω από τα γραφεία του «Σοσιαλιστικού Κόμματος». Συνολικά, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τις δύο τελευταίες μέρες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 137 συλλήψεις.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός Φέρεντς Γκιούρτσανι κατηγόρησε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το «Fidesz», για τα βίαια επεισόδια και δήλωσε ότι δε θα επιδείξει «καμία ανοχή» απέναντι στους ταραξίες, ενώ τόνισε πως θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, που όπως υποστήριξε θα διασφαλίσει την ανάπτυξη και την ισορροπία της οικονομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ