Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«Διμερείς σχέσεις» τα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Διμερείς σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Κούβας, τη χρηματοδότηση με πακτωλό δολαρίων ενός εσμού πρακτόρων, μισθοφόρων και της «μαφίας του Μαϊάμι» για το σκοπό αυτό, την εξόντωση χιλιάδων στελεχών και οπαδών του ΚΚ Κούβας!!

Την απάντηση αυτή έδωσε το Συμβούλιο σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, με την οποία καταγγέλλει την ύπαρξη ολοκληρωμένου εγκληματικού σχεδίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, σε περίπτωση θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, όπως προκύπτει από έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης «για τη μετάβαση της Κούβας στη δημοκρατία» που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Η σοσιαλιστική Κούβα», τόνισε παρεμβαίνοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «αποτελεί "καρφί στο μάτι" του ιμπεριαλισμού, παράδειγμα της απελευθερωτικής δύναμης του σοσιαλιστικού συστήματος για τον εργαζόμενο άνθρωπο, γι' αυτό και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα είτε πρόκειται για αυτό των ΗΠΑ, είτε της ΕΕ, στην απελπισμένη προσπάθειά τους για τη χειραγώγηση των λαών και τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ακολουθούν την αρχή "το 'να χέρι νίβει τ' άλλο" και λυσσαλέα επιχειρούν να σβήσουν το φωτεινό παράδειγμα της Κούβας.

Ας ανησυχούν οι εμπνευστές των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Η προσπάθεια επιβολής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος στην Κούβα θα βρει αντιμέτωπο σύσσωμο τον κουβανικό λαό, που με την ενεργό συμπαράσταση και αλληλεγγύη των λαών όλου του κόσμου θα της επιφυλάξει την ίδια τύχη με την προσπάθεια απόβασης των Αμερικανών μισθοφόρων στον Κόλπο των Χοίρων. Θα πνιγεί και πάλι στη θάλασσα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ