Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ - ΕΕΔΥΕ
Αλληλεγγύη στον Ιζγκέ Γκιουνάλ

Η απόλυση του γνωστού στην Τουρκία ακαδημαϊκού δασκάλου ορθοπεδικής και τραυματολογίας Ιζγκέ Γκιουνάλ διότι υπερασπίστηκε 213 εργαζομένους που απολύθηκαν από το πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν και αντιτάχθηκε στην προϊούσα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας στην Τουρκία προκαλεί εκδηλώσεις αλληλεγγύης από μαζικούς φορείς στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωση-διαμαρτυρία της, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) «ζητά την άμεση επαναπρόσληψη του καθηγητή Γκιουνάλ και στέκεται αλληλέγγυα με όλους όσοι αγωνίζονται στην Τουρκία για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση» . Επισημαίνει ακόμη πως «η απόλυση του Τούρκου πανεπιστημιακού δείχνει το αληθινό πρόσωπο της σύγχρονης πραγματικότητας στην Τουρκία που μάταια προσπαθούν να εξωραΐσουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι».

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) «αποδοκιμάζει το γεγονός, το οποίο αναδεικνύει την αυταρχικότητα και την αντιδημοκρατικότητα που κυριαρχεί στις δομές της διοίκησης του αστικού τουρκικού κράτους». Προσθέτει ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με πολλές συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα και αλλού και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη του αγωνιστή, δημοκράτη, προοδευτικού ανθρώπου, επιστήμονα Izge Gunal. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η φίμωση της αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και της Παιδείας δεν πρέπει να περάσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ