Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και διαβουλεύσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι 15 τραυματίστηκαν χτες από την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν, και πιο συγκεκριμένα έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Χοστ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, ο βομβιστής προσπαθούσε να εισέλθει στο αρχηγείο.

Ανταποκριτές επισημαίνουν ότι η κατάσταση για το ΝΑΤΟ, που ανέλαβε την Πέμπτη τη διαχείριση της κατοχής σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ» ανέφερε ότι ένα μαχητικό των ΗΠΑ σκότωσε εσφαλμένα έναν Καναδό τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν σκοτωθεί άλλοι 4 Καναδοί στρατιώτες σε μάχες, και η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε όλο και δυσκολότερη θέση λόγω των αυξανόμενων απωλειών των καναδικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ από πέντε χώρες κάλεσαν τις κυβερνήσεις τους να «σκληρύνουν τη στάση τους» έναντι του Πακιστάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Τέλος, ο λεγόμενος «πρόεδρος» του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, δήλωσε ότι θα συγκαλέσει τζίργκα (συμβούλιο των προυχόντων) φυλών των Παστούν από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν με στόχο να τερματιστεί η «βία των Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ