Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ουδείς κοψοχέρης...

«Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις λαμβάνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών» (η εκτίμηση στο πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ειδικά όταν γνωρίζει...

«Μετανάστες για 60 ευρώ. Η ανάγκη στέλνει τους αμμοβολιστές στα ξένα ναυπηγεία. Οι εργολάβοι στα καρνάγια συμπεριφέρονται στους τεχνίτες όπως παλιά οι τσιφλικάδες στους κολίγους. Η μαύρη εργασία οργιάζει και είναι ζήτημα αν ένας καλός αμμοβολιστής μπορεί να κάνει 100 μεροκάματα τον χρόνο» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

...Και το αφεντικό δεν κρύβει λόγια

«Ο κ. Αναλυτής άφησε να εννοηθεί ότι όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι ανοιχτά, αφού είπε ότι τα βασικά ερωτήματα σχετικά με το Ασφαλιστικό περιλαμβάνουν: Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, τα έτη ασφάλισης, τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, το ποσοστό αναπλήρωσης (ποσοστό μισθού που αντιπροσωπεύει η σύνταξη)» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Στοχοπροσηλωμένος...

«Οταν διαμορφώνουμε ένα ριζοσπαστικό πολιτικό λόγο, με ανθρώπινη εκφορά και όταν προσπαθούμε να αντιγράψουμε - με την καλή έννοια - όλη αυτή τη δυναμική του Φόρουμ και των κινημάτων, σε πολιτικά σχήματα και μορφώματα, τότε το ΚΚΕ θα βλέπει την πλάτη μας» (ο Α. Τσίπρας στην «ΑΥΓΗ»).

...Ο αντικαταστάτης

«Ουσιαστικά ο Συνασπισμός αντάλλαξε τα ποσοστά του: 6% στον δήμο και 11% στην υπερνομαρχία το 2002, 11% στον δήμο και 6% στην υπερνομαρχία το 2006 (...) τέτοια εγχειρήματα τι αντοχή έχουν στον χρόνο; Αναφέρομαι στον Τσίπρα βέβαια: το εγχείρημα Γλέζου αποδείχτηκε ήδη πυροτέχνημα (...) για να δοθεί απάντηση βοηθάει ίσως το προηγούμενο του Σπύρου Βούγια (...)» (ο Δ. Κ. Ψυχογιός στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ