Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Προετοιμασία και για τον «πόλεμο των άστρων»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κρίσιμα εξαρτώμενη από τις διαστημικές δυνατότητες και η εξάρτηση αυτή θα αυξάνεται», αναφέρει το έγγραφο για τη νέα διαστημική πολιτική που θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της εθνικής ασφάλειας και των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΗΠΑ «μπορούν» να εμποδίσουν την πρόσβαση στο Διάστημα αντιπάλων της που θεωρούν ότι απειλούν την ασφάλεια ή τα εθνικά τους συμφέροντα, που αποκλείει συνάμα οποιαδήποτε απαγόρευση των διαστημικών όπλων και ζητά, επίσης, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Διάστημα με τη διευκόλυνση της αδειοδότησης εμπορικών διαστημικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τζορτζ Μπους ενέκρινε το έγγραφο στις 31 Αυγούστου ως αντικατάσταση της προηγούμενης διαστημικής πολιτικής που είχε διαμορφωθεί πριν από μια δεκαετία, ενώ ο Λευκός Οίκος κοινοποίησε το έγγραφο τον Οκτώβριο χωρίς να δώσει δημοσιότητα. Το υπουργείο Αμυνας θα πρέπει να «αναπτύξει δυνατότητες, σχέδια και επιλογές για να διασφαλίσει την ελευθερία δράσης στο Διάστημα και, αν απαιτηθεί, να αποστερήσει αυτή την ελευθερία δράσης σε αντιπάλους» αναφέρεται στο έγγραφο που συμπληρώνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν στην ανάπτυξη νέων νόμιμων καθεστώτων ή άλλων περιορισμών που αποσκοπούν στο να εμποδίσουν ή να περιορίσουν την πρόσβαση στο Διάστημα ή τη χρήση του. Προτεινόμενες συμφωνίες ή περιορισμοί για τη μη διασπορά των όπλων δεν πρέπει να παρεμποδίσουν τα δικαιώματα των ΗΠΑ να πραγματοποιούν έρευνα, ανάπτυξη, δομικές επιχειρήσεις ή άλλες δραστηριότητες στο Διάστημα για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

  • Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών έχουν πέσει τα ποσοστά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal μόλις τρεις βδομάδες έως τις ενδιάμεσες εκλογές, που θα κρίνουν τον έλεγχο του Κογκρέσου. Στην πρόθεση ψήφου, το 37% απάντησε ότι θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικανούς και το 52% τους Δημοκρατικούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ