Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Μοράλες

ΛΑ ΠΑΣ.--

Ερευνα σε βάθος διέταξε η υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας Αλίσια Μουνιός, όπως δήλωσε η ίδια, όπου θα εξεταστούν ενδελεχώς τα σχέδια για την απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της χώρας, Εβο Μοράλες, την 12η Οκτώβρη, σε ανοιχτή συγκέντρωση, όπως μετέδωσε χτες η «Prensa Latina».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόπειρα επρόκειτο να κάνουν 20 πρώην στρατιωτικοί από τη Σάντα Κρους, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Εβο Μοράλες κατά τη συνέντευξή του στη γαλλική «Le Monde». Τις καταγγελίες Μοράλες επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της αστυνομίας Ισαάκ Πιμεντέλ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Los Tiempos» ότι μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που έλαβαν οι αρχές, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και ο Πρόεδρος αναγκάστηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο κατά την ομιλία του προς ιθαγενείς. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μοράλες, υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες βδομάδες για την έναρξη ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας και ανατροπής της κυβέρνησής του.

Ο Μοράλες καταδίκασε τα σχέδια να εμποδιστεί η πραγματοποίηση Συνταγματικής Συνέλευσης και η εφαρμογή του νόμου για τους υδρογονάνθρακες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, τις προσπάθειες αυτές καταβάλλουν οι ίδιες δυνάμεις που ιστορικά αντιτίθενται στην κοινωνική αλλαγή στη χώρα, η οποία όμως είναι «μη αναστρέψιμη», όπως χαρακτηριστικά είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ