Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
GUE - NL
Χρειάζεται μεγάλη αντίδραση

Κείμενο συλλογής υπογραφών, για την καταδίκη του Τσέχου υπουργού Εσωτερικών που θέτει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία της χώρας, το οποίο θα απευθύνει σε όλους τους ευρωβουλευτές, εξέδωσε η πολιτική ομάδα της GUE-NL, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχουν και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, «με ιδιαίτερη ανησυχία μάθαμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας αποφάσισε τη διάλυση της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας της χώρας, με την αφορμή ότι στο πρόγραμμά της τάσσεται υπέρ της ..."κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής", αντί για την "ατομική ιδιοκτησία αυτών των μέσων"! Είναι απίστευτο!».

Σημειώνεται δε ότι η απειλή ενός τέτοιου μέτρου είχε προκαλέσει εδώ και καιρό μεγάλο ρεύμα αλληλεγγύης, μέσα και έξω από την Τσεχία και τονίζεται ότι η εφαρμογή του χρειάζεται μία ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι αξίες, στις οποίες αναφέρεται η ΚΝ Τσεχίας, δε συνάδουν με ένα πολιτικό έγκλημα.

Αξίζει, επίσης, να θυμίσουμε ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει ήδη συλλέξει υπογραφές, μέσω του κειμένου που προωθείται και μέσω του δικτυακού τόπου του Κόμματος και τις έχει καταθέσει στην τσέχικη κυβέρνηση, ενώ έχει διατυπώσει και ερωτήσεις και παρεμβάσεις σχετικές με το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ