Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Το ΝΑΤΟ «λυπάται»...

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ηταν η σειρά της Λασκάρ Γκαχ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χελμάντ, να γίνει στόχος επίθεσης αυτοκτονίας χτες: στόχος ήταν μια αυτοκινητοπομπή της κατοχικής δύναμης ISAF του ΝΑΤΟ. Ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έναν Βρετανό Πεζοναύτη και δύο παιδιά που σκοτώθηκαν, τρεις Βρετανούς στρατιώτες και επτά πολίτες τραυματίες. Σε άλλη επίθεση, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην επαρχία Χοστ.

Στο μεταξύ χτες ο υπουργός Αμυνας της Ιταλίας, Αρτούρο Παρίζι, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης των στρατευμάτων που ενισχύουν την κατοχή του Αφγανιστάν από τη χώρα, όπως αξίωσαν οι απαγωγείς ενός Ιταλού φωτορεπόρτερ, του Γκαμπριέλε Τορσέλο.

Παρά τη ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν, το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ανακοίνωσε χτες ότι σημειώνεται «πραγματική πρόοδος» στη χώρα.

Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ, που ευθύνεται για τους θανάτους 21 αμάχων σε δύο επιχειρήσεις του προχτές Τετάρτη, εξέφρασε τη «λύπη» του και υποσχέθηκε(!) ότι θα καταβάλει προσπάθειες να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους άμαχους και οι «παράπλευρες απώλειες» στις μέλλουσες επιχειρήσεις του εναντίον ανταρτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ