Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Συνεχίζονται οι πιέσεις των ΗΠΑ

«Κοινό μέτωπο» με τους συμμάχους της Ιαπωνία, Νότια Κορέα, προωθεί η Κ. Ράις που περιοδεύει στην περιοχή

Αμερικανο-νοτιο κορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια γίνονται αυτές τις μέρες στην πυραυλική βάση Τσουλβόν, βόρεια της Σεούλ

Associated Press

Αμερικανο-νοτιο κορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια γίνονται αυτές τις μέρες στην πυραυλική βάση Τσουλβόν, βόρεια της Σεούλ
ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ-ΣΕΟΥΛ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- «Δεν έχουμε πρόθεση να ταπεινώσουμε ή να γονατίσουμε τη Βόρειο Κορέα... αλλά να της προτείνουμε μία καλύτερη αγορά» ισχυρίστηκε χτες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου. Προσπάθησε, έτσι, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απ' τις νέες απειλές του προέδρου Τζ. Ου. Μπους πως θα «σταματήσει» με κάθε μέσο τη ΛΔ Κορέας θεωρώντας την «υπεύθυνη» εάν οι μυστικές υπηρεσίες αντιληφθούν πως διαθέτει όπλα σε Ιράν και Αλ Κάιντα...

Στο μεταξύ, η περιοδεία της υπουργού Εξωτερικών Κ. Ράις στη Σεούλ δεν εκπλήρωσε στο έπακρο τις προσδοκίες των ΗΠΑ για σκληρότερη κοινή «γλώσσα» ή νέα δρακόντεια νοτιοκορεατικά μέτρα σες βάρος της γείτονος με αιχμή δόρατος την πρόσφατη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή. Ωστόσο, η κοινή δήλωση της Ράις και του Νοτιοκορεάτη ομολόγου της (και επόμενου ΓΓ του ΟΗΕ) Μπαν Κι Μουν περί «των σοβαρών συνεπειών» που θα έχει μία ενδεχόμενη δεύτερη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή» ικανοποίησε τους Αμερικανούς που μίλησαν για «κοινό μέτωπο Ιαπωνίας, Ν. Κορέας και ΗΠΑ» κατά του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε προχτές ο Τανγκ Τζιανχουάν ως απεσταλμένος του Κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο με τον ηγέτη της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και τις «εκτενείς και σοβαρές» συζητήσεις που είχαν μεταξύ άλλων και για το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας. Ο εκπρόσωπος δε θέλησε να αποκαλύψει ποιο ήταν το «προσωπικό μήνυμα» του Κινέζου προέδρου στον Βορειοκορεάτη ομόλογό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ