Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι δάσκαλοι και οι «νταβατζήδες»

Ο κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντηση με τους δασκάλους επανέλαβε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Ο κ. Καραμανλής είπε ψέματα. Απέδειξε με τη στάση του ότι η κυβέρνησή του θέλει να είναι αρεστή και όχι χρήσιμη.

*

Θέλει να είναι αρεστή στο ΝΑΤΟ. Για το ΝΑΤΟ η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή βρίσκει τα κοντά 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που κοστίζει η παρουσία Ελλήνων στρατιωτών από το Κοσσυφοπέδιο μέχρι το Αφγανιστάν.

Θέλει να είναι αρεστή στους βιομηχάνους. Για τους βιομηχάνους η κυβέρνηση βρήκε και τους έδωσε 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο! Τόσο αποτιμάται το κέρδος των βιομηχάνων από τη μείωση της φορολογίας που τους εξασφάλισε ο κ. Καραμανλής.

Θέλει να είναι αρεστή στους «νταβατζήδες». Για τον κ. Βαρδινογιάννη η κυβέρνηση βρήκε και θα δώσει και τη δημόσια έκταση που ζήτησε και τα 200 εκατ. ευρώ που υπολογίζονται ότι θα κοστίσει το νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας του.

Θέλει να είναι αρεστή στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους εμπόρους όπλων. Γι' αυτούς βρίσκει τα 25 δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς την επόμενη δεκαετία, ήτοι 2,5 δισ. ευρώ κατ' έτος.

*

Ομως ο κ. Καραμανλής, «δε βρίσκει» τα 215 εκατ. ευρώ ούτε καν του επιδόματος που δικαιούνται οι δάσκαλοι! Τόσο «στοιχίζει» ετησίως το επίδομα, όπως ομολόγησε η κ. Γιαννάκου. Περί αυτού πρόκειται. Αυτό είναι το «ιλιγγιώδες» ποσό: 215 εκατ. ευρώ!

Αλλά ο κ. Καραμανλής «δεν μπορεί» να κόψει από τους εμπόρους όπλων αυτά τα λεφτά, να αγοράσει τρία F-16 λιγότερα που λέει ο λόγος, και να τα δώσει στους δασκάλους. «Δεν μπορεί» να κόψει από τους βιομηχάνους το ένα δωδέκατο (περί αυτού πρόκειται!) των επιπλέον κερδών που τους χαρίζει και να τα δώσει στους δασκάλους.

«Δεν μπορεί». Λογικό. Αν «μπορούσε», τότε δε θα ήταν αρεστός στους Βαρδινογιάννηδες. Θα ήταν χρήσιμος. Στην κοινωνία.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ