Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αρον άρον ένταξη στην εφημερία

Τη λαϊκή ρήση «ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε» θυμίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με την τακτική της απέναντι στη λειτουργία του «Αττικού» νοσοκομείου. Ακολουθώντας την πολιτική υποχρηματοδότησης των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αφήνει κενές 1.100 θέσεις εργαζομένων, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο το 45% απ' τις 745 ολοκαίνουριες κλίνες που διαθέτει το νοσοκομείο.

Κι, όμως, στις 23.10.2006 ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος επισκέφτηκε το νοσοκομείο και σε σύσκεψη με τα στελέχη ανακοίνωσε ότι το «Αττικόν» μπαίνει σε εφημερία απ' την 1.11.2006 απ' τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι - μετά από απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης - ξεκίνησαν καθημερινές δίωρες στάσεις, ενώ την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος επέμενε στην ένταξη του νοσοκομείου στην εφημερία και έταξε 80 συμβασιούχους απ' τους 250 που θα προσλάβει το υπουργείο Υγείας για το χώρο των νοσοκομείων.

Η αντίδραση των εργαζομένων στην επιμονή της κυβέρνησης εκφράστηκε και στη χτεσινή μαζική συνέλευση, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Αλλωστε, με τέτοιες λύσεις όχι μόνο δε θα εκτονωθεί το όλον σύστημα - όπως έλεγε τον περασμένο Απρίλη ο υφυπουργός Υγείας - αλλά θα γίνουν και συνένοχοι σε επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών εφημερίες - τη στιγμή που θα έχουν κλατάρει κι από πάνω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ