Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΟΙ ΣΚΥΦΤΟΙ...

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «Οι αντιστασιακοί! Ετούτοι οι περήφανοι γέροντες που σήκωσαν κεφάλι στη ναζιστική κατοχή, οι τελευταίοι εναπομείναντες ήρωες στη ζωή να παρελαύνουν φορώντας πλακάτ συμπαράστασης στον απεργό δάσκαλο, τον καθηγητή, τον καταληψία μαθητή. Σ' αυτή την παρέλαση ήταν η πιο συγκινητική στιγμή. Μούδιασε ο όχλος των αγανακτισμένων. Δεν είχε να κάνει με παιδαρέλια εδώ. Ούτε να τολμήσει να αυθαδιάσει και να τους πει η ακατοίκητη κυράτσα του πεζοδρομίου με την άψογον κόμην του κομμωτηρίου, που ατένιζε σημαίαν ελληνικήν. Ο όχλος των αγανακτισμένων του πεζοδρομίου. Οι αυθάδεις κυράτσες του κομμωτηρίου που τόλμησαν να γιουχάρουν, να κάνουν "ουου" στον διδάσκαλο και τον καθηγητή που μαθαίνουν γράμματα στο παιδί τους. Προσέβαλαν, λέει, την εθνική εορτή. Εκεί χρειάζεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Αθερίδης ίσως, να στήσει ένα τηλεπαιχνίδι του πεζοδρομίου: κι όποια γνωρίζει τι εστί 28η Οκτωβρίου ή Επανάσταση του '21 κερδίζει μια σκούπα ηλεκτρική» (ο Α. Ρουμελιώτης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ: «Στροφή τώρα στο μέτωπο των καταλήψεων, με τους μαθητές να αποφασίζουν αυτή την εβδομάδα αν θα συνεχίσουν ή όχι (...) στο μεταξύ, όμως, σε όλο και περισσότερα σχολεία προκαλούνται επεισόδια είτε από αγανακτισμένους γονιούς, είτε από εξωσχολικά άτομα» (το ρεπορτάζ, με υπογραφή Νικολίτσα Τρίγκα, στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ: «Πυροβολισμοί, ληστείες, καταγγελίες για βιασμούς, επιθέσεις με μολότοφ και ενδείξεις για διακίνηση ναρκωτικών, καταστροφές και λεηλασίες, συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό των καταλήψεων, στο οποίο κυριαρχεί η βία σε ποικίλες μορφές και εκφάνσεις. Βία και αναρχία» (υπογράφει το «ρεπορτάζ» η Λία Νικητάκη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: «Ας ελπίσουμε πως θα εκτονωθεί η κατάσταση και θα πάμε ήρεμα στα... Χριστούγεννα χωρίς... κάλαντα απεργών, καταληψιών και άλλων που διαμαρτύρονται. Λίγη ηρεμία δε θα τη βλάψει την Παιδεία, ίσα - ίσα που τη χρειάζεται. Αλλωστε από Γενάρη που θα ανοίξει τελικά η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα έχουμε να λέμε πολλά. Και ελπίζουμε να εξηγηθεί επαρκώς στην ελληνική κοινωνία γιατί πρέπει να επιτραπούν μη κρατικά πανεπιστήμια και τι περιμένουμε εάν επιτραπούν» (το σχόλιο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ