Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΕΛ
Θερμά συγχαρητήρια στο ηρωικό ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έστειλε στη Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ επιστολή, στην οποία τονίζει τα παρακάτω:

«Κεντρική Επιτροπή

Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Αθήνα.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου 1940 η ΚΕ του ΑΚΕΛ απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στο ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μέσω του στον ελληνικό λαό. Ευχόμαστε επιτυχίες στους αγώνες σας για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και πρόοδο.

Το Επος του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης είναι από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει ιδιαίτερους λόγους για να τιμά και να γιορτάζει τη σημερινή επέτειο. Το ΚΚΕ υπήρξε ο βασικότερος εμπνευστής, οργανωτής και καθοδηγητής της Εθνικής Αντίστασης. Αυτή η ιστορική αλήθεια έχει καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα, με μεγάλες θυσίες και άφθαστο ηρωισμό.

Τα ιδανικά του Σαράντα και της Εθνικής Αντίστασης, που έχουν πανανθρώπινη και διαχρονική σημασία, εμπνέουν σήμερα και τον κυπριακό λαό στο δικό του αγώνα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δικαίωση.

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ

28.10.2006»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ