Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Χορός... ψηφιακών δισεκατομμυρίων για τους εκλεκτούς

Την ανάγκη επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές και υπηρεσίες, ώστε να «γεφυρωθεί» το ψηφιακό χάσμα μεταξύ διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων, επανέλαβε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, κηρύσσοντας τις εργασίες του πρώτου παγκόσμιου φόρουμ για τη διακυβέρνηση του διαδικτύου, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Στο πνεύμα των αποφάσεων πρόσφατης Κυβερνητικής Επιτροπής για τη νέα ψηφιακή στρατηγική, με την οποία το κράτος χρηματοδοτεί τη δημιουργία τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ώστε στη συνέχεια να εκχωρηθούν για εκμετάλλευση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου, ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για την ανάγκη επιπλέον «επενδύσεων στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, προκειμένου το διαδίκτυο να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτών που ευρέως περιγράφονται ως "ψηφιακοί άστεγοι"».

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης ανέφερε ότι «η μείωση του κόστους πρόσβασης στο διαδίκτυο θα συνεχίσει την παγκόσμια διάχυση της πληροφορίας, με συνέπεια να μετασχηματιστεί σε διάχυση της γνώσης και ενδεχομένως μελλοντικά, της σοφίας».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ψηφιακή στρατηγική της περιόδου 2006 - 2013, ανακοινώθηκε πρόσφατα το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας έως το 2008», ύψους 450 εκατ. ευρώ, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία δικτύου υποδομών σε 75 δήμους της χώρας, τη δημιουργία ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, τη χρηματοδότηση της δημιουργίας 770 σημείων ασύρματης πρόσβασης σε 400 ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ. Και όλα αυτά φυσικά, προς όφελος της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», καθώς ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση μέρους όλων των παραπάνω για ιδιωτική εκμετάλλευση μέσω της μακροχρόνιας ενοικίασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ