Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ξύνεται», πάλι, για τη Θεσσαλία

Για «μεγάλη ανατροπή στη Θεσσαλία» μιλούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενα την εκλογική νίκη στις νομαρχίες Καρδίτσας και Μαγνησίας, καθώς και στις πρωτεύουσες των δυο νομών. Κι επιχειρούν να «πείσουν» πως αυτές οι νίκες δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξαναχτίζει» τις σχέσεις του με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Κατ' αρχάς, τα ίδια τα εκλογικά αποτελέσματα στη Θεσσαλία δεν επιβεβαιώνουν αυτή την «εκτίμηση». Διότι μπορεί να «πήρε» το ΠΑΣΟΚ τις νομαρχίες Καρδίτσας και Μαγνησίας - το πώς τις «πήρε» είναι ένα άλλο θέμα και πάντως, δεν τις πήρε μόνο του - αλλά στις εκλογές για τις νομαρχίες Τρικάλων και Λάρισας είδε τα ποσοστά του να πέφτουν σημαντικά. (Στη Λάρισα, η υποψήφιά του πήρε το μικρότερο ποσοστό των τελευταίων χρόνων)

Αλλά, ακόμα κι αν υπήρχε, πράγματι, «μεγάλη ανατροπή στη Θεσσαλία», με μείωση της ΝΔ και άνοδο του ΠΑΣΟΚ, ποιο το όφελος για τους Θεσσαλούς; Μήπως οι νομάρχες και οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ θα υλοποιούσαν διαφορετική πολιτική από εκείνους της ΝΔ; Μήπως θα στέκονταν στο πλευρό των αγροτών που ξεκληρίζονται από την ΚΑΠ; Αυτά δεν τα πιστεύουν, πλέον, ούτε κι αυτοί που, για διάφορους λόγους, δε θέλησαν κι αυτή τη φορά ν' απεμπλακούν από τα κόμματα του δικομματισμού και υποστήριξαν τους υποψηφίους τους. Και, φυσικά, δεν τα πιστεύουν όσοι αντιλαμβάνονται ότι η «ρουτίνα» της εναλλαγής των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χρειάζεται να «σπάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ