Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιλογή που δε συνάδει με τις διακηρύξεις

Την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του ΙΚΑ Γ. Σολωμού να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή του Κέντρου Διάγνωσης και Ιατρικής της Εργασίας γιατρός που δεν έχει την ειδικότητα της ιατρικής της εργασίας, ζητάει η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ και σ' αυτή την κατεύθυνση ζητάει και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ.

Σε επιστολή της προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η Επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο διοικητής του ΙΚΑ μας δήλωσε, σε συζητήσεις που είχαμε, την απόφασή του να συμβάλλει ώστε να προχωρήσουν τα θέματα που έχουν σχέση με τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις συνέπειές του. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διάγνωση, καταγραφή και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών - δεδομένου ότι το ΙΚΑ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός - είναι απόλυτα αναγκαίο να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή".

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή "δεν μπορεί να υπηρετήσει αντικειμενικά αυτούς τους προσανατολισμούς και αυτές τις ανάγκες και ότι η ενέργεια αυτή του διοικητή του ΙΚΑ δυναμιτίζει το θεσμό της ιατρικής της εργασίας, όταν μάλιστα στο ΙΚΑ υπηρετούν ήδη ειδικευμένοι γιατροί εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ