Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι ΤΣΑ στη Δυτική Αττική

Την απόφασή τους να αντιπαλέψουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης διακηρύττουν, με υπόμνημά τους προς τον νομάρχη Αθήνας Δ. Ευσταθιάδη,τους δημάρχους των δυτικών συνοικιών και τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εννέα συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι με την προώθηση των ΤΣΑ οι εργοδότες, στο όνομα της ανεργίας, θα μπορούν να αμείβουν τους εργαζόμενους κάτω από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επιβάλλουν μερικά ή ελαστικά ωράρια, να απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, να επιτυγχάνουν νέες φορολογικές ελαφρύνσεις και βεβαίως να απολύουν - χωρίς περιορισμό - τους εργαζόμενους...

Τα συνδικάτα και οι φορείς της περιοχής αντί των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, απαιτούν: Παραγωγική ανασυγκρότηση, εφαρμογή κλαδικών πολιτικών, προστασία της εγχώριας παραγωγής σε όφελος των εργαζομένων, μείωση των ωρών εργασίας στις 35 με πενθήμερη απασχόληση σε 7ωρη βάση, χωρίς μείωση αποδοχών, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, κατάργηση της υπερεργασίας, απαγόρευση των απολύσεων πέντε χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση, άμεση νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ