Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάλτε "φρένο" στους Γερμανούς της ΧΟΧΤΙΦ

Επιστολή του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας προς τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης

Να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας και ωμής παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, που επιβάλλει η ΧΟΧΤΙΦ στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο των Σπάτων, απαιτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης.

Σημαντικές ευθύνες, για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο των Σπάτων, επιρρίπτονται στην κυβέρνηση και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ αναφέρονται μία προς μία οι ωμές αυθαιρεσίες των Γερμανών.

Συγκεκριμένα: Παραβιάζουν το ωράριο, το πενθήμερο, τη νομοθεσία για την υπερωριακή και υπεργασιακή απασχόληση, την ασφαλιστική νομοθεσία. Επίσης παραβιάζουν τη συλλογική σύμβαση, ενώ δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για την υγιεινή και την ασφάλεια. Ούτε καν πόσιμο νερό δεν υπάρχει και οι εργαζόμενοι το κουβαλούν από τα σπίτια τους!

Οι Γερμανοί - συνεχίζει - χαρακτηρίζοντας το χώρο του εργοταξίου ως "γερμανικό έδαφος" (!), επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και καταρράκωσης της προσωπικότητας των εργαζομένων. Συστηματική είναι, επίσης, η προσπάθεια να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση. Δε λείπουν ούτε τα περιστατικά της χειροδικίας και πρόσφατη είναι επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος από Γερμανό υπάλληλο της ΧΟΧΤΙΦ με κλοτσιές!

Ειδικότερα για το ρόλο της Αστυνομίας, το συνδικάτο αναφέρει: "Κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, άνδρες της Αστυνομίας παραβρίσκονταν, με εντολή των διευθυντών της εταιρίας, στο χώρο της απεργίας, ασκώντας ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους. Αντί να συλλάβουν τους εκπροσώπους των εργοδοτών και να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη, που παράνομα και καταχρηστικά απασχολούν τους εργαζόμενους το Σάββατο και πολλές φορές την Κυριακή, παρεμποδίζουν το συνδικάτο να αναπτύξει τη συνδικαλιστική του δράση, με αποκορύφωμα, το Σάββατο 12/7/97 στο χώρο του εργοταξίου να παραβρίσκεται μια κλούβα της Αστυνομίας με ΜΑΤ. Στην επίθεση Γερμανού με το αυτοκίνητο και τον τραυματισμό συναδέλφου μας, ήταν παρόντες οι άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι, αντί να συλλάβουν τον ένοχο και να τον οδηγήσουν στο Αυτόφωρο, ώστε να δικαστεί για την εγκληματική του ενέργεια, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, δηλώνοντας αναρμοδιότητα"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ