Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Συνάντηση Κλίντον - Χέρτζογκ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Με ατζέντα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος στην Ευρώπη, όπως το Βοσνιακό, οι μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία και άλλα, έγινε η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον με το Γερμανό ομόλογό του Ρόμαν Χέρτζογκ.

Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε τους δύο Προέδρους ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Βοσνία και η εξεύρεση του τρόπου της επίσπευσης της "ειρηνευτικής διαδικασίας" στη χώρα αυτή της βαλκανικής. "Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν στην ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η συμφωνία του Ντέιτον, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Μάικ ΜακΚάρι.

Σύμπτωση απόψεων και συμφωνία υπήρξε και για το θέμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που συντελούνται στην Ουκρανία, που θα πρέπει να ενισχυθούν με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς και η ενίσχυση των δεσμών της χώρας με το ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν εκτεταμένα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των "εθνικών εντάσεων" και του ρατσισμού που παρατηρούνται στο εσωτερικό των χωρών τους, με ιδιαίτερη ένταση και έκταση το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ