Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συλλήψεις και επεισόδια

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Στις συλλήψεις χιλιάδων αγροτών, που διαμαρτύρονται για τη φορολόγησή τους από την πακιστανική κυβέρνηση, προχώρησαν χτες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια άγριων συμπλοκών μεταξύ αστυνομικών και χιλιάδων οργισμένων αγροτών, που είχαν, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ατόμων.

Από τις αρχές της περασμένης βδομάδας, περισσότεροι από 35.000.000 αγρότες (δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Πακιστάν), αντιδρώντας στη φορολόγηση που τους επέβαλε η κυβέρνηση - πρώτη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια - αποφάσισαν να σταματήσουν τις μεταφορές τροφίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ομως, παρά και τις χτεσινές ταραχές, ο υπουργός Οικονομικών της επαρχίας Πουντζάμπ, Σαρντάρ Αλί Κόζα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποσύρει τους φόρους, από τους οποίους προσδοκώνται έσοδα ύψους 41.000.000 δολαρίων.

Επίσης χτες, τρεις ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν σε κυβερνητική υπηρεσία της πόλης Γκουτζράτ (130 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Πουντζάμπ, Λαχώρη), σκοτώνοντας δύο υπαλλήλους. Οι αρχές στρέφουν τις υποψίες τους στις βίαιες συγκρούσεις που γίνονται στο Πουντζάμπ ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνους, οι οποίες από τον περασμένο Γενάρη μέχρι σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 150 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ