Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Εκλογές στις 21 του Σεπτέμβρη

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Στις 21 Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν οι σερβικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Αυτό ανακοίνωσε ο προσωρινός Πρόεδρος της Σερβίας, Ντράγκαν Τόμιτς,ενώ σε συνάντηση του Σέρβου ηγέτη, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βουκ Ντράσκοβιτς, δόθηκαν λεκτικές εγγυήσεις για πολυκομματικό έλεγχο στην εκλογική διαδικασία και πρόσβαση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ, ο Σέρβος ηγέτης αντιμετώπισε θετικά τις προϋποθέσεις που του έθεσε ο αρχηγός του Σερβικού Κόμματος Ανανέωσης, Βουκ Ντράσκοβιτς, δηλαδή μεγαλύτερη προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, ανεξάρτητοι σερβικοί ραδιοσταθμοί μετέδωσαν δηλώσεις του Ντράσκοβιτς, που φέρεται να είπε ότι ο Μιλόσεβιτς συμφώνησε να ασκήσει την επιρροή του για να ξανανοίξουν οι 55 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που έκλεισαν στη Σερβία επειδή δεν είχαν άδεια. Ομως, την ώρα που μεταδίδονταν οι πληροφορίες αυτές, το "Τανγιούνγκ" μετέδιδε το κλείσιμο τριών ακόμη ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στη Νότια Σερβία...

Πάντως, και χτες, ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ