Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ
ΝΑΤΟΪΚΗ
αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων

Η υποταγή στους σχεδιασμούς και τις κατευθύνσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες, για το κατά πόσον μπορούν οι ΕΔ να ανταποκριθούν στην πραγματική τους αποστολή

Σε όργανο εξυπηρέτησης και επιβολής των ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟικών σχεδίων, στα πλαίσια του νέου ρόλου και της δομής της Ατλαντικής Συμμαχίας, μετατρέπονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας!

Το νέο, επιθετικό προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων καθόρισε η κυβέρνηση στη χτεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες για το κατά πόσον οι Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματική αποστολή τους, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Παράλληλα, οι κυβερνητικές αποφάσεις προδιαγράφουν με ακρίβεια την εμπλοκή της χώρας σε τυχοδιωκτισμούς και στρατιωτικές επεμβάσεις.

"Αποκαλυπτική" των κυβερνητικών σχεδιασμών είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε ότι βασική αποστολή των ΕΔ είναι "να συμβάλλουν στην αποτροπή και την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας". Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για περισσότερες στρατιωτικές επεμβάσεις τύπου Βοσνίας και Αλβανίας.

Ο προσανατολισμός αυτός των ΕΔ υποστηρίζεται από τη νέα δομή και το "είδος" των εξοπλισμών. Αρκεί να αναφερθεί ότι το Β Σώμα Στρατού προορίζεται για αποστολές "όπου χρειάζεται, στο εσωτερικό της χώρας ή και έξω από αυτήν" (!), όπως δήλωσε ο Δ. Ρέππας.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ