Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ - ΠΑΝΑΜΑΣ
Προς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και του Παναμά συμφώνησαν χτες να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τη διμερή συνθήκη ελεύθερου εμπορίου μέχρι τον Απρίλη του 1988.

Την είδηση την έδωσε ο Παναμέζος Πρόεδρος, Ερνέστο Πέρεζ Μπαλαντάρες, μετά τη συνάντησή του με τον Μεξικανό ομόλογό του, Ερνέστο Ζεντίγιο, προβαίνοντας σε διθυράμβους περί της ελεύθερης αγοράς και του παγκόσμιου εμπορίου, ξεχνώντας τα στοιχεία για την ανησυχητική κατάσταση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα του.

Παρεμφερείς ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Μεξικού, που υποστήριξε ενθέρμως τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνησή του "για την προώθηση μίας οικονομίας της αγοράς με ανθρώπινο πρόσωπο" (;). Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει τα σχέδια περί "της συνεργασίας όλων των χωρών της Λατινικής Αμερικής", με στόχο τη διεύρυνση του ελεύθερου εμπορίου.

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Μεξικό και Παναμά, με στόχο τη σύναψη διμερούς εμπορικής συμφωνίας, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 1996, ενώ το Μεξικό ήδη έχει συνάψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ