Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στο έλεος των νερών

ΦΟΡΤ ΚΟΛΙΝΣ - ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ.-

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν επί ώρες στην Πολιτεία του Κολοράντο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκατοντάδες άνθρωποι είναι άστεγοι, δεκάδες αυτοκίνητα και τροχόσπιτα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ αρκετοί πολίτες παγιδεύτηκαν στα ορμητικά νερά. Επισήμως, όμως, οι νεκροί εξαιτίας της θεομηνίας είναι, προς το παρόν, πέντε.

Ανδρες των σωστικών συνεργείων, που κατέφτασαν με ιδιαίτερη δυσκολία στην περιοχή, εργάζονται επί ώρες για να ερευνήσουν εξονυχιστικά τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, ώστε να μπορέσουν, αφ' ενός να βρουν τους αγνοουμένους και αφ' ετέρου να απομακρύνουν τους πολίτες και να βοηθήσουν στα αντιπλημμυρικά έργα. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν γίνει σε πάρκο που σταθμεύουν πολλά τροχόσπιτα, όπου οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κάνουν έρευνες από πόρτα σε πόρτα για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων. Επίσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας εκτροχιάστηκε και μία αμαξοστοιχία, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα. Μεγάλες είναι και οι καταστροφές που συνέβησαν στο πανεπιστήμιο της πολιτείας του Κολοράντο, που έχει την έδρα του στο Φορτ Κόλινς.

Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός εγκατέστησε δύο κέντρα υποδοχής των θυμάτων της θεομηνίας. Ενώ, ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Ρόι Ρόμερ, που επιθεώρησε την περιοχή με ελικόπτερο, δήλωσε ότι "είναι πολύ ασυνήθιστο να υπάρχει τέτοιος αριθμός νεκρών σε μία τόσο μικρή γεωγραφική περιοχή". Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι ο αριθμός των θυμάτων δε θα αυξηθεί. Η μετεωρολογική υπηρεσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σημειωθούν στην περιοχή και άλλες βροχοπτώσεις.

Η Πολιτεία του Κολοράντο, πάντως, είναι μία από τις περισσότερο τουριστικές περιοχές, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνει κυρίως φυσιοδίφες κατασκηνωτές τουρίστες, που την προτιμούν για την άγρια φυσική της ομορφιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ