• Το ΔΝΤ "ανυπομονεί" να βοηθήσει...
  • - ΤΙΡΑΝΑ. - Η κυβέρνηση του Φάτος Νάνο αποδύεται σε μια αγωνιώδη κούρσα αναζήτησης κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και των κρατικών δομών της χώρας - έχοντας παράλληλα κατά νουν και την... - 1997-07-31 00:00:00.0"/>
  • Το ΔΝΤ "ανυπομονεί" να βοηθήσει...
  • - ΤΙΡΑΝΑ. - Η κυβέρνηση του Φάτος Νάνο αποδύεται σε μια αγωνιώδη κούρσα αναζήτησης κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και των κρατικών δομών της χώρας - έχοντας παράλληλα κατά νουν και την... - 1997-07-31 00:00:00.0" /> Σε αναζήτηση οικονομικής βοήθειας | ΔΙΕΘΝΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 8
    ΔΙΕΘΝΗ
    ΑΛΒΑΝΙΑ
    Σε αναζήτηση οικονομικής βοήθειας
    • Ο Νάνο σήμερα στη Ρώμη για διεθνή διάσκεψη περί του "μέλλοντος της Αλβανίας"
    • Το ΔΝΤ "ανυπομονεί" να βοηθήσει...

    ΤΙΡΑΝΑ. -

    Η κυβέρνηση του Φάτος Νάνο αποδύεται σε μια αγωνιώδη κούρσα αναζήτησης κεφαλαίων για την "ανοικοδόμηση" της οικονομίας και των κρατικών δομών της χώρας - έχοντας παράλληλα κατά νουν και την "αποκατάσταση της τάξης".

    Χτες, εξαμελής αντιπροσωπεία της αλβανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νάνο και τον αντιπρόεδρο Μπασκίμ Φίνο αναχώρησε για τη Ρώμη, όπου (σήμερα) θα λάβει μέρος σε διεθνή διάσκεψη για το "μέλλον της Αλβανίας". Πριν την έναρξη της διάσκεψης, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με Ιταλούς υπουργούς και τον πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι. Τόσο σε αυτήν τη συνάντηση, όσο και στη διάσκεψη, η αλβανική αντιπροσωπεία θα εκθέσει τις ανάγκες της σε βοήθεια, ώστε σε μια δεύτερη διάσκεψη (η οποία αναμένεται για τον Οκτώβρη) να υπάρξουν "απτά" αποτελέσματα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βλαντιμίρ Πρέλα είπε χθες στα Τίρανα, σύμφωνα με το Reuter, ότι "κύριος σκοπός της επίσκεψης θα είναι η αποκατάσταση της τάξης, η σταθεροποίηση της κατάστασης και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις".

    Στο μεταξύ ο ασκών χρέη γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Σιγκεμίτσου Σουγκισάκι, ανέφερε προς σε επιστολή του προς τον Νάνο ότι "το ΔΝΤ εξακολουθεί να ανυπομονεί και να προτίθεται να βοηθήσει την Αλβανία", και πρόσθεσε πως το Ταμείο θα στείλει αποστολή στα Τίρανα στα μέσα Αυγούστου "για να εγκαινιάσει το διάλογο πάνω σε μια πιθανή οικονομική βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε υποστήριξη ενός ισχυρού οικονομικού προγράμματος".

    Ο Σουγκισάκι περίπου "υπαγόρευσε" το περιεχόμενο ενός τέτοιου προγράμματος: Θα αναλαμβάνει αποφασιστική δράση για την προώθηση της μακροοικονομικής σταθεροποίησης, την αντιμετώπιση του ζητήματος των πυραμιδικών σχημάτων και την εγκαινίαση δομικών μεταρρυθμίσεων. "Το ΔΝΤ είναι πλήρως προετοιμασμένο να συμβουλεύσει την κυβέρνησή σας σε αυτούς τους τομείς", κατέληξε, χωρίς πάντως να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα.

    Ο Νεριτάν Τσέκα προχώρησε χθες, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, σε εκ βάθρων αλλαγές στο υπουργείο Εσωτερικών: απομάκρυνε τον επικεφαλής της αστυνομίας, τον διευθυντή των ειδικών δυνάμεων, τον αρχηγό της μεθοριακής δύναμης και τον διευθυντή της υπηρεσίας επιμελητείας. Επίσημη αιτιολογία, η προσπάθεια "αποκατάστασης της τάξης" στη χώρα. Αλλά δεν έλειψαν τα υπονοούμενα από τους Δημοκρατικούς για "ξεκαθάρισμα". Οι καθαιρεθέντες θα αντικατασταθούν από ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, όταν κατέλαβε την εξουσία, το 1992.

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Να γίνουν «αόρατα τα σύνορα» θέλει ο Ράμα (2013-10-24 00:00:00.0)
    Συνεχίζει να πιέζει ο Μπερίσα (1998-09-23 00:00:00.0)
    Κρίσης συνέχεια, "σεναρίων" κορύφωση (1998-09-18 00:00:00.0)
    Προτάσσεται η "αποκατάσταση της τάξης" (1997-07-29 00:00:00.0)
    Προς συγκατοίκηση με τις ευχές των ΗΠΑ; (1997-07-02 00:00:00.0)
    Κορύφωση του "εκλογικού πυρετού" (1997-06-28 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ