Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: Εντοκα γραμμάτια, συνολικού ύψους 185 δισ. δρχ., διατέθηκαν χτες στο ευρύ κοινό με δημόσια εγγραφή. Η διάρκειά τους είναι ετήσια και φέρουν ονομαστικό επιτόκιο 9,6% και 8,9% μετά φόρων.

ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΗ ΕΦΟΡΙΑΣ: Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Οκτώβρη του 1998, η ΔΟΥ (Εφορία) Σουφλίου θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο. Χτες, υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και της κατασκευαστικής εταιρίας "Εβροδομή ΑΤΕΒΕ", για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τη ΔΟΥ Σουφλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔ, η κατασκευή των κτιρίων που θα στεγαστεί η ΔΟΥ Σουφλίου θα γίνει με το σύστημα "μελέτη - κατασκευή" και θα στοιχίσει στο δημόσιο 97.704.000 δραχμές.

ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΠΕ: Μια ακόμη μελέτη, από τη σειρά "εκθέσεις", εκδόθηκε και κυκλοφόρησε από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Πρόκειται για τη μελέτη αξιολόγησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 1994 - 1999, που εκπόνησε ομάδα επιστημόνων του ΚΕΠΕ με επιστημονικό υπεύθυνο τον Π. Ε. Κομίλη. Στη μελέτη αυτή, επιχειρείται μια όσο το δυνατόν ενιαία και ομοιόμορφη εξέταση των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), επισήμανση περιπτώσεων τυχόν αδυναμιών και διατύπωση προτάσεων για μια αρτιότερη και αποτελεσματικότερη στήριξη της ασκούμενης αναπτυξιακής πολιτικής από τα αρμόδια όργανα.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Περίπου 300 ήταν τα βασικά προϊόντα που εξήχθησαν από τη χώρα μας στο 1995, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν πλήρη στοιχεία και τα οποία αντιπροσώπευαν το 87% της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών που έφτασαν σε 11 δισ. δολάρια. Μεταξύ αυτών εξαιρετική άνοδο σημείωσαν το ελαιόλαδο στα αγροτικά, τα μη σιδηρούχα μέταλλα στα βιομηχανικά και το μπαμπάκι στις πρώτες ύλες. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη νέα έκδοση του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Αύξηση κατά 4,8% σημείωσε ο όγκος των νόμιμων οικοδομών, με βάση τις άδειες που εκδόθηκαν από τις Πολεοδομίες της χώρας το πεντάμηνο Γενάρη - Μάη 1997, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 1996.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεύτερο κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης έθεσε προχτές σε λειτουργία η Τράπεζα Κύπρου, στα πλαίσια της στρατηγικής της για ραγδαία επέκταση. Το κατάστημα βρίσκεται στον κόμβο της Εθνικής Οδού στο Γιόφυρο, προσφέροντας ευχέρεια πρόσβασης και άνετη στάθμευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ