Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φονική έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή η έκρηξη που έγινε χτες στις Κεχριές Κορινθίας και προκάλεσε το θάνατο δύο υπαλλήλων του υπουργείου Αμυνας και το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού, οφείλεται σε κροτίδες

Αναπάντητα μένουν πολλά ερωτήματα για τα αίτια της χτεσινής έκρηξης στις Κεχριές Κορινθίας όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Αποτέλεσμα της έκρηξης που σημειώθηκε στις 10.30 π.μ., υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός των μονίμων υπαλλήλων του υπουργείου Αμυνας Λάμπρου Σουλιώτη,41 χρόνων, πυροτεχνουργού και του Βασίλη Δημητρούλα,42 χρόνων, οδηγού αυτοκινήτου, καθώς και ο βαρύς τραυματισμός του ανθυπολοχαγού με ειδικότητα πυροτεχνουργού, Νικολάου Γιαννακόπουλου 33 χρόνων. Οι τραυματισθέντες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείου Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός των δύο πρώτων, ενώ ο ανθυπολοχαγός βαριά τραυματισμένος, έχει χάσει το δεξί μάτι και έχει υποστεί βαριές κακώσεις στα πόδια, διακομίστηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα στο 401 ΓΣΝΑ.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο του στρατοπέδου την ώρα που γινόταν μεταφορά εκρηκτικών υλικών με σκοπό να τα καταστρέψουν σε ειδικό χώρο που προορίζεται για αυτό το σκοπό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα στρατιωτικές πηγές εξερράγησαν τρία κιβώτια τα οποία περιείχαν κυρίως κροτίδες εμπορίου που τις είχε κατάσχει η Αστυνομία και τις είχε παραδώσει στις στρατιωτικές αρχές για να τις καταστρέψουν. Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η έκρηξη έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω στρατόπεδο έχουν μεταφερθεί πολλές από τις λειτουργίες του στρατοπέδου της Μαλακάσας, όπου στα τέλη του 1986 εκδηλώθηκαν μεγάλες εκρήξεις και πυρκαγιές σε πυρομαχικά με αποτέλεσμα πολλά θύματα.

Ωστόσο σοβαρή αμφισβήτηση για το αν πράγματι ήταν μια απλή έκρηξη "πυροτεχνημάτων" αυτή που σημειώθηκε χτες, διατυπώνει η ΝΕ του ΚΚΕ στην Κορινθία. Ο γραμματέας της ΝΕ Θ. Παπαδόπουλος με δήλωσή του στο "Ρ" υπενθυμίζει ότι τα νταμάρια της περιοχής χρησιμοποιούνται για την καταστροφή παλαιών πυρομαχικών και επισημαίνει ότι το ωστικό κύμα που σύμφωνα με τους γιατρούς σκότωσε τους δύο πολίτες είναι μάλλον απίθανο να προήλθε μόνο από πυροτεχνήματα. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έκρηξη χειροβομβίδων και οβίδων την ώρα της μεταφοράς τους για καταστροφή στα νταμάρια. Η ίδια η έκρηξη, όπως τονίζεται, επαναφέρει με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα το αίτημα των τοπικών φορέων για απομάκρυνση του στρατοπέδου από την περιοχή, καθώς πλέον σπίτια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν φτάσει σε απόσταση σχεδόν μεσοτοιχίας!

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κορινθίας ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά την απομάκρυνση του στρατοπέδου μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί εκεί μία νέα Μαλακάσα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ