Κυριακή 14 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Διερευνητικές" επαφές Στεφανόπουλου

Στον αστερισμό των "διερευνητικών" επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προετοιμασία της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, φαίνεται να έχει μετατοπιστεί το πολιτικό πρόβλημα των ημερών, που συμπυκνώνεται στο ερώτημα "θα παραιτηθεί ή όχι" ο Α. Παπανδρέου. Πάντως, τόσο τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ από την παρατεταμένη επίδειξη αδυναμίας έως ανικανότητας να λύσει την εκκρεμότητα, όσο και οι πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές, δείχνουν ότι εντός Γενάρη πρέπει να αναμένεται εκλογή νέου πρωθυπουργού.

Στο παραπάνω μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και ο Κ. Στεφανόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που προχτές είχε συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου και χτες το μεσημέρι με τον Δ. Κρεμαστινό, φαίνεται διατεθειμένος να προσπαθήσει να αποφύγει η παρουσία του στο "Ωνάσειο" να αποτελέσει την αφορμή - άλλοθι για παράταση της εκκρεμότητας. Για το λόγο αυτό επιδιώκεται η συνάντηση, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί - θα το αποφασίσουν οι γιατροί, αλλά όχι μόνο αυτοί - αν δεν οδηγήσει στην οριστική λύση του θέματος (δηλαδή στην παραίτηση), τουλάχιστον να την προλειάνει. Αλλωστε, όπως όλα δείχνουν και ο Κ. Στεφανόπουλος θεωρεί ότι ο "εύλογος" χρόνος αναπλήρωσης του Α. Παπανδρέου έχει παρέλθει. Παράλληλα, θα επιθυμούσε εκτός του ιδίου, να παρευρίσκονται στη συνάντησή του με τον Α. Παπανδρέου θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, όπως ο Απ. Κακλαμάνης και ο Α. Τσοχατζόπουλος, ώστε να διασφαλιστεί και ο επίσημος χαρακτήρας της συνομιλίας, αλλά και η επί της ουσίας εγκυρότητά της.

  • Προσερχόμενος χτες στο "Ωνάσειο" ο Δ. Μπέης, επικεφαλής του προεδρείου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ως καθοριστική την απόφαση του ΕΓ, δήλωσε ότι "οδεύουμε προς οριστική λύση μέσα στο μήνα" και προσδιόρισε ως πιθανές μέρες συνεδρίασης της ΚΟ τις 22 - 23 Γενάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ