Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μια απέραντη "σημαία ευκαιρίας" ο στόχος των εφοπλιστών!

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση καταγγέλλει ότι οι εφοπλιστικές ενώσεις ζήτησαν από το ΥΕΝ την αποβολή των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία, τη γενίκευση της "μαύρης εργασίας" και την κατάργηση κάθε δικαιώματος

Την αποβολή των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και την αντικατάστασή τους με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς,απαίτησαν όλες οι εφοπλιστικές ενώσεις στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις 9 Γενάρη, με πρόσχημα τον "ανταγωνισμό"! Την καταγγελία κάνει η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ), η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει επίσης ότι οι εφοπλιστικές ενώσεις των επιβατηγών πλοίων απαίτησαν: Περιοδικά απασχολούμενους ναυτεργάτες ανάλογα με τη μεταφορική κίνηση των πλοίων. Ναυτεργάτες με βασικό μισθό 50 δολάρια (ΗΠΑ) και τα φιλοδωρήματα να συμπεριλαμβάνονται στο μισθό. Να παραταθεί το δικαίωμα ακινησίας, ειδικότερα των ακτοπλοϊκών πλοίων, από δυο μήνες σε οχτώ μήνες αν χρειαστεί. Να αντικατασταθούν οι ναυτεργάτες στο χώρο γενικών υπηρεσιών!

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι εφοπλιστές και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιχειρούν μέχρι το 2004 να αποβάλουν από τα πλοία τουλάχιστον το 1/4 του ναυτεργατικού δυναμικού και μετά το 2004 να επιβάλουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μια απέραντη σημαία ευκαιρίας,αφαιρώντας τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Και η ΝΣΚ συνεχίζει: "Αντί να συζητάμε σήμερα την ανανέωση της ΣΣΕ, την ικανοποίηση των χρόνιων και ώριμων αιτημάτων των ναυτεργατών, η ΠΝΟ με την τακτική της, που εκφράζεται από τον γραμματέα της, Ι. Χαλά,ο οποίος υποστηρίζει ότι η "σώφρων τακτική είναι η αναμονή" και όχι η ανάπτυξη των αγώνων για την αναχαίτιση της επίθεσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης, έστρωσε και στρώνει το δρόμο στα σχέδιά τους".

Η ΝΣΚ καλεί τους ναυτεργάτες να ενισχύσουν τις γραμμές της. Να αντισταθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους για να απομονωθούν τα φερέφωνα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στην ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ