Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γι' αυτές δεν υπάρχει κράτος

Μια βδομάδα τώρα οι εργάτριες της επιχείρησης "Κλαπανάρα" δίνουν τη μάχη για την περιφρούρηση του εργοστασίου από τη λεηλασία του ιδιοκτήτη. Στο πλευρό τους ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Μια βδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ετοίμων ενδυμάτων "Μ. Κλαπανάρας" στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησε να μεταφέρει τα μηχανήματα της βιοτεχνίας και να πετάξει στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τις 60 εργαζόμενες που απασχολούσε. Επί μία βδομάδα οι εργαζόμενες περιφρουρούν το κτίριο όπου στεγάζεται η επιχείρηση, προκειμένου να εμποδίσουν νέα προσπάθεια "εξαφάνισης" του εξοπλισμού. Δηλώνουν αποφασισμένες να μη φύγουν - παρά το κρύο και το αγιάζι που τις χτυπά μέρα νύχτα - και εξαντλούν κάθε νόμιμο μέσο για να ανοίξει η επιχείρηση, ώστε να μπουν οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας και να προχωρήσουν στην απογραφή, εξοπλισμού και οφειλών.

Ολες αυτές τις μέρες πέρασαν από τη βιοτεχνία δεκάδες συνεργάτες του Μ. Κλαπανάρα για να πληρωθούν τα φέσια που τους άφησε. Εφυγαν όμως άπραγοι. Χτες το πρωί έληξε η 48ωρη προθεσμία που έδωσε ο εισαγγελέας στον Μ. Κλαπανάρα για να παρουσιαστεί. Παρά το γεγονός όμως ότι και πάλι δεν εμφανίστηκε, ο εισαγγελέας αρνήθηκε να δώσει εντολή για να ανοίξει η επιχείρηση! Μετά και από αυτό το αδιέξοδο, οι εργαζόμενες συζητούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Σχολιάζοντας τη στασιμότητα στην οποία έχει επέλθει η κατάσταση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός,που επισκέφτηκε χτες τις εργαζόμενες, δήλωσε: "Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το κράτος μας είναι στην υπηρεσία των εργοδοτών και όχι των εργατών". Τόνισε πως για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι έρμαια των κάθε λογής απατεώνων, πρέπει να παλέψουν ενωμένοι. Τέλος, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το πρόβλημα στη Βουλή, ώστε να πάρουν θέση οι υπουργοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ