Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απογραφή με σκόπιμη ασάφεια

Εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά την απογραφή των ασφαλισμένων του "Οίκου Ναύτου",μέσα από την οποία όμως προωθείται ο αποκλεισμός ενός μεγάλου μέρους ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι δε θα πραγματοποιείται ανανέωση ασφαλιστικής προστασίας σε δικαιούχους, εάν προηγουμένως δεν έχουν προσέλθει για απογραφή. Θα εξαιρούνται μόνο περιπτώσεις επείγουσας εισαγωγής ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Πέρα από το χρόνο της απογραφής που είναι μέχρι τις 31 Μάρτη του '96, δε θα παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη στους μη απογραφέντες.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού ΝαυτικούΠΕΜΕΝ,με τον τρόπο απογραφής που προωθείται αποκλείονται άνεργοι ναυτεργάτες, οι οποίοι αν και έχουν περισσότερο ανάγκη των υπολοίπων ασφαλιστικής προστασίας, δεν έχουν σήμερα τις προϋποθέσεις, αφού αδυνατούν να βρουν δουλιά. Δυσκολεύεται, επίσης, η απογραφή ναυτολογημένων ναυτεργατών που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια που ορίζουν οι προθεσμίες απογραφής. Αποκλείονται ακόμα οι ναυτεργάτες που ταξιδεύουν με ελληνόκτητα πλοία ξένων σημαιών επί μεγάλο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ