Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κρυφές γοητείες

Ευτυχώς, υπάρχουν ταινίες καλές και ενδιαφέρουσες. Σάββατο είναι, πρωθυπουργό έχουμε, τι μας λείπει; Φυσικά, το αφιέρωμα στα εκατό χρόνια του κινηματογράφου, που παρουσιάζει η ΕΤ-2 στις 23.30, είναι μοιραίο να "κλέβει" και την αποψινή βραδιά. Με ένα αφιέρωμα στον Λουί Μπουνιουέλ προβάλλει δυο ταινίες, τη μια αμέσως μετά την άλλη. Πρώτη θα παρουσιαστεί η "Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας".Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της μεγαλοαστικής τάξης, με ένα χιούμορ ιδιόρρυθμο, καυστικό και με τρομερές σουρεαλιστικές σκηνές. Εξι άνθρωποι, δυο ζευγάρια, μια νεαρή κοπέλα κι ο πρέσβης μιας λατινοαμερικανικής χώρας στο Παρίσι συναντιούνται συνεχώς για δείπνο ή για γεύμα, αλλά και για κάποιους άλλους περίεργους λόγους. Οπως ένα πτώμα, μια εισβολή στρατιωτών, μια παρεξήγηση, μια εξομολόγηση, μια ερωτική ιστορία. Ανταλλάσσουν απόψεις, γίνονται συζητήσεις, αποσπασματικές όμως, διότι ποτέ δεν καταφέρνουν να τις ολοκληρώσουν.

Αμέσως μετά θα προβληθεί το "Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου". Μια νεαρή γυναίκα αρνείται τον παθιασμένο έρωτα ενός... σοβαρού πλούσιου εξηντάρη, ως αγνή και φοβισμένη γυναίκα, ενώ την ίδια στιγμή παραδίνεται με πάθος μπροστά στα μάτια του θαυμαστή της, σε ξένους, αχόρταγους άνδρες. Η ερωτική ζήλια, ο πόθος, το ανεκπλήρωτο, ο σαδομαζοχισμός, ο σαρκασμός, το πάθος, το χρήμα, η άρνηση ενώνονται έξοχα στο κύκνειο άσμα του μυθιστορήματος του Πιερ Λίους "Η γυναίκα και το νευρόσπαστο".Με τους Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ.

Από την ΕΤ-1 στις 23.40 "Ατίθαση καρδιά" του Ντέιβιντ Λιντς.

Μια συγκλονιστική, δραματική, ερωτική και κοινωνική ταινία, που αφηγείται έναν απελπισμένο έρωτα, μια φυγή από την εφιαλτική πραγματικότητα για να δούμε και να μπούμε σε μια ανατριχιαστική, τρομακτική πραγματικότητα, που ξεπερνάει τα όρια του φανταστικού. Ο Σέλορ, ένας νέος ενθουσιώδης τύπος, που μόλις βγήκε από το αναμορφωτήριο, ένα καλό παιδί στο βάθος, και η Λούλα, μια νέα, αθώα και ερωτευμένη κοπέλα δραπετεύουν από την παρανοϊκή μανία της μητέρας της Λούλας. Ξεκινούν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα για μακρινές και απρόσιτες πολιτείες του Νότου. Εκεί θα συναντήσουν τους πιο περίεργους ανθρώπους και θα ζήσουν τρομακτικές στιγμές. Συγκλονιστική είναι η σκηνή στον αυτοκινητόδρομο, εκεί όπου τα νέα παιδιά βλέπουν το τραγικό δυστύχημα. Η μάνα, όμως, τρελή από θυμό, στέλνει τους επικίνδυνους ανθρώπους της για να φέρουν πίσω την κόρη τους και να εκδικηθεί τον έρημο νέο. Με τον Νίκολας Γκέιτς και τη Λόρα Ντερν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το τόξο»(2006-03-25 00:00:00.0)
Ο έρωτας της Ευδοκίας(2001-12-15 00:00:00.0)
Τσιγγάνικο αίμα(2000-03-17 00:00:00.0)
Η τιμή της αγάπης(1999-11-27 00:00:00.0)
Η "Νοσταλγία" του Σέργιου(1999-06-29 00:00:00.0)
Ενοχές, "φυντανάκι" και ανατριχίλα(1996-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ