Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι

Τον κώδωνα του κινδύνου για το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, τα "Ναυπηγεία Ελευσίνας",κρούουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. ως τις 3μ.μ. Στα πλαίσια της στάσης, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 12.30 το μεσημέρι.

Το ναυπηγείο έχει οδηγηθεί σκόπιμα στα πρόθυρα της διάλυσης, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα ακόμη και απ' τον Δεκέμβρη. Οι 700 μετατάξεις καθυστερούν αδικαιολόγητα να υλοποιηθούν, ενώ παράλληλα συνεχίζονται εδώ και πολλούς μήνες οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο μνηστήρα Ν. Ταβουλάρη,ο οποίος ήδη έχει εγκαταστήσει γραφείο του, μέσα στο ναυπηγείο. Αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και το πού "κολλάει" το πρόβλημα, η υφυπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησης στη Βουλή, είπε ότι σχεδιάζεται η απόλυση όλου του προσωπικού, γιατί "αν θέλει αργότερα να τους απολύσει ο ιδιώτης, δε θα μπορεί να τους δώσει αποζημίωση"!

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού που θα απομείνει μετά τις μετατάξεις, διατήρηση των κεκτημένων από διμερείς συλλογικές συμβάσεις, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του ναυπηγείου και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ