Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταματήστε το χαράτσι για τις άδειες παραμονής

Είναι ξένοι υπήκοοι, αλλά μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, παντρεμένοι με Ελληνες και Ελληνίδες. Εδώ, τους έφερε η μοίρα τους. Εδώ, στήσανε τα σπιτικά τους, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Εδώ εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους, όπως όλοι οι άλλοι Ελληνες πολίτες. Αλλά για το ελληνικό κράτος δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες υπηκόους, ούτε καν ίδια δικαιώματα με τους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Γι' αυτό κάθε χρόνο η πολιτεία τούς επιβάλλει χαράτσι 44.000 δραχμές για τις άδειες παραμονής τους.

Με επιστολή του στο "Ρ", ο Σύλλογος Αλλοδαπών Λάρισας, ζητά να δίνονται οι άδειες παραμονής χωρίς να υποχρεώνονται στην καταβολή του ανεξήγητου κεφαλικού φόρου και όπως λένε οι ίδιοι: "Είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος να παίρνει τόσα λεφτά από εμάς. Παραπληρώσαμε και δεν πάει άλλο...".

Στην επιστολή τους, που ξεχειλίζει από πίκρα και αγανάκτηση, σημειώνουν: "Δεν ήρθαμε εδώ περιστασιακά, δεν προκαλέσαμε καμιά ζημιά στο ελληνικό κράτος. Αυτός ο νόμος δε χτυπάει μόνο εμάς τους αλλοδαπούς, αλλά και τους Ελληνες πολίτες τους οποίους παντρευτήκαμε και τα παιδιά μας - Ελληνόπουλα. Εμείς δε θέλουμε την ελληνική υπηκοότητα με το ζόρι, αλλά είναι παράνομο να μας παίρνουν τόσα λεπτά κάθε χρόνο. Θέλουμε την ισοτιμία των δικαιωμάτων με όλους τους άλλους αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι παντρεμένοι/νες με Ελληνες/δες, επειδή όλοι στην ίδια χώρα ζούμε και όλες οι οικογένειες τις ίδιες ανάγκες έχουν...". Θα το καταλάβουν άραγε οι μανδαρίνοι και οι υπουργοί ενός κράτους, που το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να εισπράττει από τους εργαζόμενους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ