Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέχουν στο Πάντειο οι πανεπιστημιακοί

Αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα πραγματοποιεί ο Σύλλογος ΔΕΠ Παντείου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, ζητώντας να προχωρήσει το νομοσχέδιο που ρυθμίζει μισθολογικά και εξέλιξη

Σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη προχωρούν οι διδάσκοντες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για τον "εμπαιγμό", όπως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τη στάση του υπουργού Παιδείας απέναντι στα μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα των πανεπιστημιακών, και διεκδικώντας προώθηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την εξέλιξη και το μισθολογικό των πανεπιστημιακών. Η γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

"Η καλή πίστη των πανεπιστημιακών δασκάλων έχει από καιρό εξαντληθεί", δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους. Οι πανεπιστημιακοί απαιτούν από τη Σύγκλητο του ιδρύματος να συνεδριάσει άμεσα για το θεσμικό κλείσιμο του Παντείου μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και καλούν τις πρυτανικές αρχές να μεταφέρουν την απόφαση του συλλόγου στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Βόλο. Στη διάρκεια της συνόδου αναμένεται να συζητηθεί το μισθολογικό και το θέμα της εξέλιξης των μελών ΔΕΠ, καθώς θα είναι παρών και ο υπουργός Παιδείας.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Παντείου αναφέρεται στο νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας το Μάρτη και το οποίο, όπως σχολίαζαν τότε κύκλοι της πανεπιστημιακής κοινότητας, "έρχεται να αναιρέσει παλιές αμαρτίες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ". Το νομοσχέδιο προβλέπει ανάμεσα σε άλλα διαχωρισμό των μελών ΔΕΠ σε πλήρους και μερικής απασχόλησης, που αποτελεί και ζήτημα αιχμής, ανοιχτή διαδικασία για τις προκηρύξεις νέων θέσεων για όλα τα μέλη ΔΕΠ, ενώ δε δίνει ουσιαστική δυνατότητα εξέλιξης σε μια σημαντική μερίδα του διδακτικού προσωπικού, όπως είναι οι μόνιμοι επιστημονικοί συνεργάτες, βοηθοί και επιμελητές.

Σε δηλώσεις του χτες ο υπουργός Παιδείας απέδωσε τις κινητοποιήσεις στο γεγονός ότι είναι προεκλογική περίοδος στα πανεπιστήμια και όπως τόνισε "πολλά περίεργα μπορούν να συμβούν", λέγοντας παράλληλα ότι δρομολογείται η προώθηση του νομοσχεδίου. Πάντως, οι πανεπιστημιακοί σχεδιάζουν γενίκευση των κινητοποιήσεων και ήδη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας προσανατολίζεται σε κλείσιμο του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ