Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης τα κόμματα
  • Εκπρόσωποι της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκαν χτες τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που τους διαβεβαίωσαν ότι θα ψηφίσουν σχετική τροπολογία
  • Η Αλ. Παπαρήγα καταγγέλλει την τρομοκρατία και το μηχανισμό πιέσεων, εξαγοράς συνειδήσεων και ρουσφετολογίας, που έχει στηθεί σε βάρος των αγροτών

Θετικά αντιμετωπίστηκε από ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ, με τους αρχηγούς των οποίων συναντήθηκαν χτες τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ), το αίτημα για το σταμάτημα των διώξεων των αγροτών, με νομοθετική ρύθμιση μέσω της Βουλής. Συνάντηση δεν έγινε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, γιατί έλειπε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζονταν θετικά για την υπερψήφιση σχετικής ρύθμισης, καθώς αναγνωρίζουν ότι έχει δημιουργηθεί μείζον πολιτικό πρόβλημα με την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και τις μαζικές διώξεις αγροτών.

Η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕ επισκέφθηκε διαδοχικά τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή,τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και τους προέδρους τον ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα.Και οι τέσσερις διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν το αίτημα για παραγραφή των διώξεων και ότι θα υπερψηφίσουν στη Βουλή τροπολογία για νομοθετική ρύθμιση.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι κατέθεσε ήδη σχετική τροπολογία και "καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο της εκδίκησης και εξουθένωσης και να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα των αγροτών".

Στα γραφεία του ΚΚΕ, στη Βουλή, τους δέχτηκε η Αλ. Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν για την πρωτοφανή κατάσταση που δημιουργείται στην αγροτιά με τις μαζικές διώξεις χιλιάδων αγροτών. Τονίστηκε ότι οι διώξεις έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα - κι αυτό προκύπτει από την όλη μεθόδευση, που στόχο έχει να τρομοκρατηθούν οι αγρότες, είτε να κρατούνται σε ομηρία. Ολα αυτά, σημείωσαν, δημιουργούν ένα σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να εξαλειφθεί μόνον με πολιτική απόφαση για παύση των διώξεων και της ποινικοποίησης των αγώνων.

Τα μέλη της Πανθεσσαλικής ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πως, όπως στην περίοδο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, έτσι και τώρα με την απόδοση των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στους δικαιούχους αγρότες, έχει στηθεί ένας μηχανισμός πιέσεων και εξαγοράς συνειδήσεων με αποκλεισμούς πολλών δικαιούχων αγροτών αλλά και ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις με στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών.

Η Αλ. Παπαρήγα διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα για παρέμβαση στη Βουλή, ώστε να σταματήσει η βρώμικη διαδικασία τρομοκρατίας, ενώ επισήμανε και την ευθύνη του κάθε βουλευτή ξεχωριστά, απέναντι σε αυτό το θέμα. Παράλληλα υπογράμμισε την ιδιαίτερη ανησυχία του ΚΚΕ, όχι μόνον για την τρομοκρατία, αλλά και για το γεγονός ότι, βήμα βήμα, διαμορφώνεται στη χώρα μας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εξαγοράς συνειδήσεων και ρουσφετολογίας που η κορυφή του βρίσκεται στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Κοκκινούλης εκ μέρους της ΠΑΣΕ, εξέφρασε "τις ευχαριστίες των αγροτών προς το ΚΚΕ για την ξεκάθαρη στήριξη του αιτήματος για το σταμάτημα των διώξεων, αλλά και γιατί πάντα ξεκάθαρα στήριξε τον αγώνα των αγροτών". Αργότερα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕ επισκέφθηκαν τους Δ. Τσοβόλα και Ν. Κωνσταντόπουλο οι οποίοι διαβεβαίωσαν για τη στήριξη του αιτήματος. Τέλος επισκέφθηκαν τηνΠανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών όπου ενημέρωσαν το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ το οποίο και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγρότες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνει την πολιτική των "αγροτοδικείων" η κυβέρνηση (1997-10-21 00:00:00.0)
Πανθεσσαλική διαμαρτυρία σήμερα (1997-05-23 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών (1997-05-22 00:00:00.0)
Στο πλευρό των αγροτών ο ΔΣΑ (1997-05-14 00:00:00.0)
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ για τις διώξεις αγροτών (1997-05-10 00:00:00.0)
Συναντήσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ