Κυριακή 1 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατεδάφιση και στο Δημόσιο Τομέα

Δε θα μπορούσε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης να μην είναι λαλίστατος στο Ρότερνταμ, όπου συμμετείχε σε συνέδριο της ΕΕ για τη Δημόσια Διοίκηση. Ετσι απαρίθμησε τα μέτρα που πρόκειται να πάρει στον τομέα της δημόσιας διοίκησης. Ειδικότερα ανέφερε ότι "προχωρούμε στην εγκατάλειψη των λειτουργιών που μπορεί να ασκηθούν οικονομικότερα και αποτελεσματικότερα από τρίτους, ενώ εισάγοντας την ανάλυση κόστους - οφέλους προσδοκούμε στη μείωση του λειτουργικού κόστους της δημόσιας διοίκησης". Με άλλα λόγια, δημόσιες επιχειρήσεις θα εκχωρηθούν και θα περάσουν στους ιδιώτες, ενώ όσες παραμείνουν κάτω από τον κρατικό έλεγχο, θα υποχρεωθούν να επιβιώσουν μετά από άγρια περικοπή των δαπανών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Παράλληλα, προκειμένου να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ενισχύει τον "εσωτερικό έλεγχο", όπως τον αποκαλεί, μέσω της διεύρυνσης του ρόλου των επιθεωρητών της δημόσιας διοίκησης.

Ο Αλ. Παπαδόπουλος έχει εξοικειωθεί με την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων και την κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση που εξαπολύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ