Κυριακή 1 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θατσερισμός και εγκληματικότητα

Η Βρετανία και η Ουαλία σημειώνουν τα χειρότερα ποσοστά εγκληματικότητας από τις άλλες βιομηχανικές χώρες, σύμφωνα με τα πορίσματα διεθνούς εγκληματολογικής έρευνας. Ετσι ακριβώς ξεκινούσε η είδηση που μετέδωσαν στις 26 του Μάη από το Λονδίνο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το "Ρόιτερ", με βάση την Παγκόσμια Ερευνα για τα Θύματα Εγκληματικών Ενεργειών το 1996, που δημοσίευσε την ίδια μέρα η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν". Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, που φιλοξενεί η "Γκάρντιαν", μεταξύ 1979 και 1991 τα εγκλήματα στη Βρετανία και στην Ουαλία υπερδιπλασιάστηκαν!

Ισως αναρωτηθεί κανείς: Τι το παράξενο υπάρχει στην είδηση;

Οπως και να το κάνουμε, η είδηση αυτή έχει ενδιαφέρον, καθώς η έξαρση της εγκληματικότητας στη Μεγάλη Βρετανία - που καταγράφει η συγκεκριμένη έρευνα - εμφανίστηκε με την άνοδο της κυρίας Θάτσερ στην κυβερνητική εξουσία.

Λέτε ο υπερδιπλασιασμός της εγκληματικότητας στη Βρετανία και την Ουαλία να είναι άσχετος με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσε το συντηρητικό κόμμα από το 1979 μέχρι το Μάη του 1997; Λέτε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ